Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ξεκίνησε ως θεσμός το 2007 στη Ρόδο, με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του πανέμορφου αυτού τόπου, την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού με επίκεντρο το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Το φεστιβάλ έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εκδηλώσεις και έχει φιλοξενήσει υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου μουσικά σύνολα και διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως: την Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τον διεθνούς φήμης πιανίστα saris, τον Δημήτρη Σγούρο κ.α.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2013, πραγματοποιείται στο ιστορικό μεσαιωνικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και οργανώνεται από την πολιτιστική εταιρεία για την διάδοση των τεχνών και του ελληνικού πολιτισμού “Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου” σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου και την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. Την ευθύνη της καλλιτεχνικής και γενικής διεύθυνσης του φεστιβάλ έχει η σύμβουλος διαχείρισης πολιτισμού κα Πηνελόπη Σερδάρη.

Το ιστορικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (των Ιπποτών) με τη μυστηριώδη γοητεία του και τη μακραίωνη ιστορία του εμπνέει έλληνες και ξένους  καλλιτέχνες , καθηλώνει το κοινό, και  εναρμονίζεται απόλυτα με το ύφος και το καλλιτεχνικό επίπεδο του φεστιβάλ.

Συνοπτικό πρόγραμμα

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου
Bass ….stories …
Μουσικό ταξίδι  για φωνή ,κλαρινέτο, κοντραμπάσο και πιάνο με έργα: Schubert,
Tarrega, Bizet, Piazzolla κ.α.  ‘Ενα πρόγραμμα με έμφαση στο κοντραμπάσο, που επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν δυο κορυφαίοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Χαρούλα Γκλαβοπούλου, σοπράνο
Χρήστος Γραονίδης, κλαρινέτο
 
Γιάννης Χατζής, κοντραμπάσο

Κική Ιωακειμίδου, πιάνο

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου
«Χορεύουμε;»
1 πιάνο-2 πιανίστες- 4 χέρια
Μία συναυλία – πρόσκληση σε ένα μεθυστικό χορό από δύο διακεκριμένους σολίστες πιάνου με έργα για 4 χέρια των: Γκριγκ, Ραβέλ και Στραβίνσκι
Τίτος Γουβέλης , πιάνο
Μπάμπης Αγγελόπουλος, πιάνο

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
“Η κιθάρα του σεληνόφωτος”
Ρεσιτάλ κιθάρας με τον βιρτουόζο σολίστα Θάνο Μήτσαλα.
Εργα : Albeniz, Bach, Assad, Gismonti, Lannarelli, D’Angelo.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
STORM STRING QUARTET
Ένα “διαφορετικό¨ κλασικό κουαρτέτο με διακεκριμένους  μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης που αλλάζει τους κανόνες και παρουσιάζει αγαπημένες συνθέσεις της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ένα μουσικό σύνολο που ανταποκρίνεται πλήρως στο όνομά του και δημιουργεί στον ακροατή την αίσθηση ότι βρίσκεται σε κάποια από τις συναυλίες του αγαπημένου του συγκροτήματος. Γνωστά soundtracks και τραγούδια που έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες των: Deep Purple,Michael Jackson,Lady Gaga, Guns n’ Roses, κ.λ.π

Εκτωρ Λάππας, βιολί
Μαρία Ζαχαριάδου, βιολί
Νεοκλής Νικολαίδης, βιόλα
Μαρία Χρίστοβα, βιολοντσέλο