Για πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία χτυπάει στην καρδιά του Hollywood!

Το ερχόμενο Ιούνιο το θρυλικό Egyptian Theatre στο Hollywood ομορφαίνει με συναρπαστικές γεύσεις και άρωμα Ελλάδας. Το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας» των «Ημερών Γαστρονομίας» ταξιδεύει στην καρδιά του Hollywood, στο πλαίσιο του 10ου Los Angeles Greek Film Festival που θα πραγματοποιηθεί φέτος 1-5 Ιουνίου 2016, και προσκαλεί ενδιαφερόμενους δημιουργούς να υποβάλλουν τα κινηματογραφικά έργα τους καθώς και εξωστρεφείς φορείς και επιχειρήσεις από τον χώρο της γαστρονομίας να συμμετέχουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία για την διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας.

Για πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία παρουσιάζεται στην καρδιά του Χόλυγουντ, της Μέκκας του Παγκόσμιου Κινηματογράφου, για μια εβδομάδα premium αντιπροσωπευτικών εκδηλώσεων ανάδειξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης αλλά και επιλεγμένων κινηματογραφικών έργων με επίκεντρο την γεύση. Το Ιούνιο του 2016, συμπληρώνονται 10 χρόνια από το πρώτο LAGFF. Με αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από παράλληλες  εκδηλώσεις με εκτενέστατη αναφορά από τον Διεθνή Τύπο καθώς και άλλες δράσεις που σχεδιάζει το φεστιβάλ με στόχο την ανάδειξη του εορτασμού και την πρόσκληση σημαντικών προσωπικοτήτων της αμερικανικής κοινότητας του κινηματογράφου και της ελληνοαμερικανικής ομογένειας. Το LAGFF διατηρεί στενή σχέση με σημαντικά άτομα από την κινηματογραφική βιομηχανία.

Στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ LAGFF με τις «Ημέρες Γαστρονομίας» και το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας», οι διοργανωτές σχεδιάζουν ένα ξεχωριστό θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία και τη νέα ελληνική κουζίνα. Στόχος της συνεργασίας LAGFF και AICFF,  η διεξαγωγή ενός ειδικού θεματικού αφιερώματος για τον γαστρονομικό ελληνικό κινηματόγραφο μέσα από την προβολή επιλεγμένων μεγάλου και μικρού μήκους έργων με θέμα την γεύση, την τροφή και την γαστρονομία. Παράλληλα σχεδιάζεται ένα στοχευμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής σε σημαντικά αμερικανικά media με στόχο την ευρύτερη ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και του προγράμματος εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα προβολών θα πλαισιωθεί από απολαυστικές εκδηλώσεις και εργαστήρια γευσιγνωσίας από σημαντικούς Έλληνες Chefs, γευστικές δοκιμές υψηλής ποιότητας προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς  καθώς και executive εκδηλώσεις -industry days, στις οποίες θα προσκληθούν μέσω του συνεργαζόμενου αμερικανικού δικτύου επικοινωνίας, σημαντικοί εκπρόσωποι και opinion makers από τον χώρο της αμερικανικής αγοράς τροφίμων (food buyers), της εστίασης (chefs & restaurateurs) και της δημοσιογραφίας (food editors).

Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί καλούνται να υποβάλλουν τις συμμετοχές των έργων τους στην επίσημη σελίδα των «Ημερών Γαστρονομίας» έως τις 14 Μαρτίου 2016.