Η χορευτική ομάδα “Lo de Elli“, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, θα παρουσιάσει ένα εξωτικό και μαγευτικό διεθνές φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2016.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, λόγω της μεγάλης του επιτυχίας, το φεστιβάλ υποδέχεται καλεσμένους διακεκριμένους καλλιτέχνες του είδους από την Αργεντινή, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Παγκόσμιοι και Ευρωπαικοί Πρωταθλητές στο Αργεντίνικο Τάνγκο θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο φιλοθεάμον κοινό.

Το φεστιβάλ αποτελείται από τις εξής εκδηλώσεις:

Μουσικοχορευτική παράσταση ”Melodias de Tango” στο θέατρο Απόλλων, στις 16 και 17 Ιουνίου 2016 με ώρα έναρξης 20:30.

Τα έξι χορευτικά ζευγάρια μαζί με το μουσικό τρίο “Trio de la plata” στροβιλίζονται με δεξιοτεχνία και μας μεταφέρουν στην μεθυστική ατμόσφαιρα του Μπουένος Άιρες.

Βραδιές Αργεντίνικου τάνγκο “Milongas“, στις 17 και 18 Ιουνίου 2016 στο ξενοδοχείο «Ερμής» με ώρα έναρξης 22:30, και στις 19 Ιουνίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο με ώρα έναρξης 22:30.

Οι βραδιές αποτελούν χοροεσπερίδες, όπου ο καθένας μπορεί να χορέψει και να απολαύσει το ποτό του. Τις βραδιές αυτές, θα γίνουν και παρουσιάσεις “show” από τα ζευγάρια των προσκεκλημένων χορευτών, αλλά και από καλεσμένα ζευγάρια από Ελλάδα (guest stars).

Σεμινάρια

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα παραδίδονται σεμινάρια για όλα τα επίπεδα ενδιαφερομένων (από απολύτως αρχάριο εως masterclass).

Εικαστική έκθεση

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί εικαστική έκθεση από διακεκριμένους καλλιτέχνες με έργα βασισμένα στο μύθο του αργεντίνικου τάνγκο. Θέμα: “Από το τίποτα στο φως –μ’ ένα tango“.

Προσκεκλημένοι Χορευτές

Sebastian Achaval & Roxana Suarez (Argentina) Παγκόσμιος πρωταθλητής 2004

Jorge Lopez & Μaria Ines Bogado (Argentina) παγκόσμια πρωταθλήτρια 2010

Guillermo Torrens & Μaria Maragaki ( Argentina -Greece -UK based) με Καριέρα και διακρίσεις οπως και ιδρυτες της σχολης ‘Tango unlimited’ στην Μ. Βρετανία.

Rozer Zalazar & Christina Sarioglou ( Argentina -Greece) Πανευρωπαικοί πρωταθλητές 2010

Karadimos Giannis & Elli Karadimou (Greece) Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2011 , ιδρυτές της ομάδας χορού “Lo de elli”

Ariel Horacio Fuhr & Peggy Dadaki (Argentina -Greece) Ιδιοκτήτες της σχολής χορού “La Catedral ” στην Αθήνα.

DJs

Ivon Carolina (Arg-Greece)

Jordi Moragues Massanet (Spain)

Nikos Dalamagas (Greece)

Μουσικό Τρίο “Trio de la plata”

Τραγούδι Στέλλα Χροναίου

Μπαντονεόν Λευτέρης Γρίβας

Κιθάρα Herman Mair

Εικαστικοί

Σκαντζής Κωσταντής

Μπόμπορη Αγγελική

Ξενάκη Θάλεια