Η Ομάδα 33 παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη, σε ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Black Box του 104, από τις 28 Απριλίου ως τις 27 Μαΐου 2014, την παράσταση “Die Heimat”, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Χέρμαν Σούντερμαν, σε σκηνοθεσία και διασκευή της Ευρώπης Θωμοπούλου, με τους Δέσποινα Μαλλή, Λύσανδρο Σπετσιέρη και Φαίδρα Χατζηκωσταντή.

Για το έργο

Heimat είναι η ιδιαίτερη πατρίδα σου. Είναι ο τόπος, το σπίτι, οι άνθρωποί σου. Είναι οι ρίζες σου, η γλώσσα σου, η παιδικότητά σου. Τι συμβαίνει ωστόσο όταν η πατρίδα σου ταυτίζεται με τον συντηρητισμό που συνθλίβει κάθε τι διαφορετικό; Εστιάζοντας στην οικογένεια ως μικρογραφία της κοινωνίας, η Ομάδα 33 αποτυπώνει τη σύγκρουση ανάμεσα στον ανερχόμενο αυταρχισμό και την προσωπική ελευθερία, εστιάζοντας στην ευθύνη εκείνων που παραμένουν ουδέτεροι – από συνήθεια, φόβο ή ίσως μια παρατεταμένη αναβλητικότητα.

Διασκευή & Σκηνοθεσία: Ευρώπη Θωμοπούλου
Ερμηνεύουν: Δέσποινα Μαλλή, Λύσανδρος Σπετσιέρης, Φαίδρα Χατζηκωσταντή
Μουσική Επιμέλεια: Βαγγέλης Λάτος
Συνεργάτες: Μαρία Δερεμπέ, Αφροδίτη Πριμικύρη, Tania Riccio
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Γραφίστρια: Σοφία Αδάμ
Φωτογράφος: Χρήστος Κατσίνας  

Διάρκεια: 70 λεπτά

Η ομάδα 33

Η παράσταση “Die Heimat” (σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ευρώπης Θωμοπούλου με τους Δέσποινα Μαλλή, Λύσανδρο Σπετσιέρη και Φαίδρα Χατζηκωσταντή) παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο – Απρίλιο  2014 στο Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις 2013/14 του Beton7 – Arts. Στο πλαίσιο της παράστασης πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Κατσίνα “Ερεί[πια”, εμπνευσμένη από την παράσταση.

Η πρώτη παράσταση της Ομάδας 33, “Έξοδος Κινδύνου” (σε κείμενο & σκηνοθεσία της Ευρώπης Θωμοπούλου με τις Μαρία Δερεμπέ, Δέσποινα Μαλλή και Φαίδρα Χατζηκωσταντή) παρουσιάστηκε στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (2012) και στην Κεντρική Σκηνή του “104”(2013). Επίσης συμμετείχε στο Φεστιβάλ Athens Fringe Live (2012) και στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας στο πλαίσιο του «Αισχυλείων 2012».