Στο πλαίσιο της Photobiennale του 2008 εγκαινιάζεται την Παρασκευή 23 Μαϊου 2008 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού μια έκθεση του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με αυτόν τον τίτλο, η οποία αποτελείται από εργασίες που διερευνούν το θέμα της πίστης.

το πλαίσιο της Photobiennale του 2008 εγκαινιάζεται την Παρασκευή 23 Μαϊου 2008 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού μια έκθεση του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με αυτόν τον τίτλο, η οποία αποτελείται από εργασίες που διερευνούν το θέμα της πίστης.


Η έκθεση “Διαχρονικοί τόποι και τρόποι Λατρείας” αποτελεί τον καρπό μιας μακροχρόνιας προσπάθειας για τη διερεύνηση της πίστης και το πώς αυτή μπορεί να πάρει χαρακτηριστικά από τον διαπολιτισμικό φωτογραφικό χρόνο. Πολλοί καλλιτέχνες στην ιστορία της φωτογραφίας αποτύπωσαν αυτή τη διαχρονική δύναμη ή αδυναμία του ανθρώπου.


Στην συγκεκριμένη έκθεση η φωτογραφία ντοκουμέντου και αυτή της καταγραφής συνυπάρχουν με τη σκηνοθετημένη, την εννοιολογική, την εικαστική. Είναι ευδιάκριτη η πρόθεση για ανάμιξη της παράδοσης με το σύγχρονο, του δοσμένου με τα ερωτήματα που μπορεί να γεννά, του σεβασμού απέναντι στις αρχές των άλλων και ταυτόχρονα της αμφισβήτησής τους.


Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Matteo Danesin (ITL), Emin Altan (TUR), Miya Ando Stanoff (US), Guillermo Srodek – Hart (ARG), Jan Van Ijken (ESP), Nermine Hammam (EGYP), Patrick Brown (THAI), Toledano Philip (GB), Marco Ambrosi (ITL), Janek Markstahler (GER), Paula Muhr (GER), Αλέξανδρος Δοβρίδης, Δημήτρης Προκοπίου, Στεφανία Μιζάρα,Έφη Πεταλά, Βασίλης Καρκατσέλης, Σταύρος Δαγτζίδης, Θανάσης Ράπτης, Δημήτρης Δεσποινούδης, Αργύρης Λιαπόπουλος, Ευθύμης Μουρατίδης, Στέλιος Καλογεράκης, Δήμητρα Ερμείδου, Χαρά Χρυσανθάκη, Ηλίας Πολίτης, Γιάννης Χολογκούνης, Χριστίνα Παπαφράγκου (GR), Florence Messager (GR-FR).


info
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού,
Διάρκεια της έκθεσης μέχρι 30-8-2008.
Φωτογραφικό Kέντρο Θεσσαλονίκης
Καραϊσκάκη 9-Συκιές www.fkth.gr