Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη, Διαστημικές ειδήσεις σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη.

Ο μπαμπάς του Αλέξανδρου βλέπει συνέχεια ειδήσεις. Ούτε παίζει μαζί του, ούτε του φτιάχνει τοστάκι, μα ούτε τον αφήνει να δει την αγαπημένη του εκπομπή.

Ο Αλέξανδρος βαριέται τις ειδήσεις. Βαριέται να περιμένει τον μπαμπά να σηκωθεί από τον καναπέ.

Αποφασίζει, λοιπόν, να αναλάβει δράση! Να μπει εκείνος στις ειδήσεις, μήπως και τον προσέξει επιτέλους ο μπαμπάς!

Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία, ενώ έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια. Έχει γράψει πάνω από τριάντα βιβλία για παιδιά, ενώ το πρώτο βιβλίο της εκδόθηκε το 2001. Έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2001) και από το Oppenheim Toy Portfolio στις ΗΠΑ (2003), ενώ βιβλία της ήταν υποψήφια για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας (2004 και 2006). Έργα της έχουν μεταφραστεί στις ΗΠΑ, στη Νότια Κορέα, στην Ταϊβάν και τη Σουηδία. Είναι περιφερειακή σύμβουλος της SCBWI (Τhe Society of Children’s Book Writers and Illustrators) Greece. Ο ιστότοπός της είναι: www.mariasbooks.com. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί και το βιβλίο της Ο θησαυρός του Ταϋγέτου (2013).