Το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά την επιτυχημένη δράση «Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά – Sleepover».

Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, μέσω της οποίας εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, είχαν ήδη τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν μία σπάνια εμπειρία, γνωρίζοντας από κοντά τα Μουσεία της πόλης και συμμετέχοντας σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Φέτος με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε στο πρόγραμμα και δύο ακόμη μουσεία, το Σιδηροδρομικό και το Μουσείο μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει ελαφρύ βραδινό και πρωινό σνακ, με τη υποστήριξη χορηγών (Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΚΟΥΚΟΥΜΕΡΙΑ Ο.Ε., ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε,  ΓΑΤΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΝΟΥΝΟΥ Α.Ε. ).

Επιπλέον, τη δράση θα υποστηρίξουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. Συντροφιά στα παιδιά κατά την παραμονή τους στα μουσεία, θα κρατούν μουσειοπαιδαγωγοί, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο.

Το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 19.00 μμ και θα τελειώνει την επόμενη μέρα το πρωί. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, οδοντόβουρτσα – οδοντόκρεμα. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα καθώς θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολιτιστική δράση.

Τη βοήθεια και την υποστήριξη τους θα παρέχει η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο νέος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στα εξής μουσεία:

Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ, 19 Νοεμ., 10-12 ετών, 30 άτομα
Πολεμικό Μουσείο, 25 Νοεμ., 8-10 ετών, 20 άτομα
Σιδηροδρομικό Μουσείο, 26 Νοεμ., 6-8 ετών, 20 άτομα
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών 2 Δεκ., 10-12 ετών, 20 άτομα
Ολυμπιακό Μουσείο 3 Δεκ., 10-12 ετών, 20 άτομα
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, 9 Δεκ.,8-12 ετών, 20 άτομα
Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο 9 Δεκ., 7-9 ετών, 20 άτομα
Αρχαιολογικό Μουσείο, 10 Δεκ., 8-10 ετών, 15 άτομα
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 16 Δεκ., 10- 12 ετών, 15 άτομα
Σιδηροδρομικό Μουσείο, 17 Δεκ., 8-10 ετών, 20 άτομα