Η έκθεση ζωγραφικής της Διαμάντως Περδικέα με τίτλο : «C = 2 π R*» εγκαινιάζεται στη γκαλερί ΙΡΙΣ – ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ

 την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, ώρα 8.00μ.μ.

Η Διαμάντω Περδικέα σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2003). Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αρχέτυποι συμβολισμοί επαναπροσδιορίζονται με πρωτότυπο τρόπο στη νέα εικαστική ενότητα της Διαμάντως Περδικέα που αποτελείται από θεματική σειρά ζωγραφικών έργων με λάδι σε κανβά (διαστάσεις : 24x30cm, έως 138x80cm).

Εκφραστικές χειρονομίες σε φόντο φωτεινών χρωμάτων ‘’αιχμαλωτίζουν’’ την κίνηση, τη ρευστότητα, τον χρόνο, την ταχύτητα, τη ροή…

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι ο διαρκής διάλογος μορφής και ύλης . Η ύλη (χρώμα) ορίζει τη μορφή και αντιστρόφως. Μέσω ιδιαίτερης τεχνοτροπίας το χρώμα (ύλη) με το βάρος, την ελαφρότητα ή την πυκνότητά του αποτυπώνει την μορφή και τον δυναμισμό της.

Η ταχύτητα έχει αναχθεί σε μία από τις «υπέρτατες» αξίες και απαιτήσεις στις σύγχρονες κοινωνίες. Ωστόσο η ταχύτητα δεν διευκολύνει τον διάλογο ανάμεσα στο παρόν, το παρελθόν και το εγγύς μέλλον, που είναι βασικός για την ομαλή λειτουργία μιας κοινωνίας. Το πάγωμα της κυκλικής κίνησης στον καμβά είναι πράξη συμβολική, προτρέπει σε μικρή στάση για αναστοχασμό, αλλά και οπτική απόλαυση.

Το έργο της αποπνέει αισιοδοξία και στην παρούσα συγκυρία υποδηλώνει ό,τι η ευημερία, υλική και πνευματική, θα ανακάμψουν νομοτελειακά, αφού διανυθούν οι σκοτεινές περιοχές του Κύκλου.

* Η εξίσωση συναρτά το μήκος της περιφέρειας κύκλου με την γενέτειρα ακτίνα του.