Στο πλαίσιο της δυναμικής ενεργοποίησης του “Κέντρου Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Πρώην Αποθήκες Καμπά”, η Κοινωφελής

Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης παρουσιάζει τη σειρά ομαδικών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης “Διάλογοι” σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σκοπός του προγράμματος είναι φέρει σε επαφή τους δημότες με την σύγχρονη εικαστική σκέψη και δημιουργία και να ανοίξει νέους διαύλους επικοινωνίας και συνδιάλεξης στον τόπο μας με τον ιδιαίτερο τρόπο που μόνο η τέχνη μπορεί.

Το εκθεσιακό πρόγραμμα πλαισιώνεται με παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα

ξενάγησης για σχολεία. Στόχος μας είναι οι μαθητές να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με την τέχνη, να μάθουν το λεξιλόγιο της και να αποκωδικοποιήσουν τα πολυεπίπεδα νοήματά της. Νοήματα που μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε διαφορετικά τον κόσμο γύρω μας και να δούμε το μέλλον με άλλη ματιά.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Τρεις εκθέσεις ετησίως με τη συμμετοχή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, φοιτητών και
αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

– Εκπαιδευτικά προγράμματα ξενάγησης για σχολεία σε συνεργασία με φοιτητές του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

– Διαλέξεις και παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες κάθε μήνα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Παλλήνης

Η πρώτη έκθεση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών – αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο  «Διάλογος #1: Ανθρώπινη Κατάσταση» θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στις 19:00.

Η ανθρώπινη κατάσταση ως αντικείμενο μελέτης απασχόλησε και απασχολεί τις ανθρωπιστικές επιστήμες και την φιλοσοφία σε μια προσπάθεια να απαντηθούν θεμελιώδη ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης και ύπαρξης.

Η ανθρώπινη περιέργεια, η αναζήτηση της γνώσης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής έχουν ως βασικό στόχο την κατάκτηση της ευτυχίας.

Εν όψει των παγκόσμιων προβλημάτων και αλλαγών, εμφανίζονται εμπόδια στη δημιουργία μιας ειρηνικής, δίκαιης και ευτυχισμένης κοινωνίας. Συνεχίζει όμως ο άνθρωπος να ζει με την ελπίδα πως θα είναι κύριος της ζωής του;

Η παρούσα έκθεση επιδιώκει μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών να σκιαγραφήσει τα περίπλοκα και σπουδαία ζητήματα της ανθρώπινης κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται στην παρούσα ιστορική περίοδο. Μια περίοδο όπου το προσωπικό, το εργασιακό, το κοινωνικό και το πολιτικό βρίσκονται σε συνεχή επαναδιαπραγμάτευση και επαναπροσδιορισμό.

Συμμετέχοντες απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών

Απόλλωνας Γλύκας
Αντώνης Στοαντζίκης
Λεόντιος Τουμπουρής 

Συμμετέχοντες απόφοιτοι του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης

Μαρία – Μαργαρίτα Γκουσδοβά
Μάρω Καχριμανίδη

Οργάνωση: ΚΕΑΠΠ Δήμου Παλλήνης, Γραφείο Διασύνδεσης ΑΣΚΤ
Επιμέλεια: Νίκος Αρβανίτης