Εάν η καραντίνα σας έχει γεμίσει με ιδέες ήρθε η στιγμή να τις εκφράσετε. Μπορεί να τελειώνει ο κόσμος όπως τον ξέρουμε ή ένας μικρόκοσμος. Ακόμα κι ένας κόσμος που υπάρχει μόνο στην φαντασία του δημιουργού.

Αναζητούμε low budget ιστορίες που χειρίζονται με ευρηματικότητα και φαντασία το θέμα. Βασική προϋπόθεση του διαγωνισμού είναι τα σενάρια να μπορούν να γυριστούν και εν μέσω μιας ήπιας μορφής εγκλεισμού. Όλα τα είδη μας ενδιαφέρουν και η μίξη τους είναι καλοδεχούμενη.

Αποκλείονται από τον διαγωνισμό ιδέες και σενάρια που βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη καθώς και ιδέες που βασίζονται σε προϋπάρχον έργο (λογοτεχνικό κείμενο, θεατρικό, τραγούδι ή ταινία).

Οι τρεις καλύτερες ιδέες που θα επιλεγούν, θα βραβευθούν με ισόποσα χρηματικά έπαθλα για την περαιτέρω ανάπτυξη τους σε treatment μεγάλου μήκους ταινίας. Στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, ένα από τα τρία treatment θα λάβει επιπλέον οικονομική ενίσχυση με σκοπό την ανάπτυξη του σεναρίου και την μελλοντική υλοποίηση της ταινίας από την Marni films.

Το email για την συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει να περιέχει:

– Βιογραφικό σεναριογράφου και σκηνοθέτη
– Προηγούμενο οπτικοακουστικό έργο σε link
– Δείγμα γραφής σεναρίου προηγούμενου έργου (έως 10 σελίδες)
– Logline ιδέας (μέχρι τρεις γραμμές)
– Σύνοψη (μέχρι δύο παραγράφους)
– Εκτεταμένη σύνοψη (3 έως 5 σελίδες)

Αποστολή συμμετοχών ή τυχόν απορίες στο [email protected] μέχρι την 1η Μαΐου 2020.

Ανυπομονούμε να δούμε τον κόσμο να τελειώνει μέσα απ’ τα μάτια σας. Καλή αρχή και καλή επιτυχία.