Αθήνα, μια πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων, μια μητρόπολη με όλες τις αντιφάσεις που φέρνουν οι μικρόκοσμοί της, μια πόλη σε διαρκή κίνηση που αλλάζει, που το παλιό και το νέο, το όμορφο με το άσχημο, το κλασικό και το μοντέρνο, το φροντισμένο και το παραμελημένο, το έντονο και το γαλήνιο, το φωτεινό και το σκοτεινό, και άλλοι άπειροι συνδυασμοί αντιθέσεων συνυπάρχουν. Αυτό το προφίλ μιας ενδιαφέρουσας πόλης αποτελεί το ζητούμενο του διαγωνισμού φωτογραφίας Contrast:Athens, η Αθήνα των αντιθέσεων.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στο Μετρό Σύνταγμα!

Oι 80 που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκτεθούν στο Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα τον Ιούνιο για δύο εβδομάδες.

4 νικητές – 4 βραβεία

3 φωτογραφίες θα λάβουν τα 3 πρώτα βραβεία (3 κάρτες απεριορίστων διαδρομών Συγκοινωνιών Αθηνών) μετά από επιλογή της κριτικής επιτροπής. Ακόμη, μετά από ψηφοφορία στον χώρο της έκθεσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την αγαπημένη του φωτό, η οποία θα λάβει το βραβείο κοινού.

Κριτική Επιτροπή

Γιωργής Γερόλυμπος, φωτογράφος • Ιωακείμ Θεοδωρίδης, τομέας Εταιρικής Επικοινωνίας ΣΤΑΣΥ • Μάρω Κουρή, φωτογράφος • Κωνσταντίνος Μπελιάς, Art Director • Στυλιανός Παπαρδέλας, φωτογράφος • Φάνης Παυλόπουλος, mobile photographer • Σπύρος Στάβερης, φωτογράφος


ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ:

Βγες έξω, περπάτησε, παρατήρησε τις αντιθέσεις στην πόλη και αποτύπωσε το σημείο.

Tips: *Kατά προτίμηση διάλεξε κάθετη ή τετράγωνη αναλογία, αφού κάθετα θα είναι και τα κάδρα στο Μετρό Σύνταγμα. *Η φωτογραφία θα κριθεί μόνο καλλιτεχνικά & ανεξαρτήτως της συνοδευτικής λεζάντας.

►►► Προθεσμία συμμετοχής: ως και 31 Μαΐου 2018.

ΕΤΟΙΜΟΣ; ΣΤΕΙΛTA!

►Στείλε σε ΕΝΑ e-mail στο [email protected]om:
1. το αρχείο .jpg (ως όνομα αρχείου βάλε το ονοματεπώνυμό σου με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. ElenaPetropoulou.jpg).
>> μέγεθος αρχείου .jpg, 1 έως 10mb
2. στο σώμα του email γράψε μια συνοδευτική παράγραφο 40-80 λέξεις με “σκέψεις του φωτογράφου” αναφέροντας στο τέλος και την οδό & περιοχή
3.  συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη δήλωση συμμετοχής που θα βρείς ΕΔΩ (τύπωσε>συμπλήρωσε με στυλό>φωτογράφισε με κινητό)

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής:

1. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με την υποβολή μίας (1) μόνο φωτογραφίας.

2. Το κείμενο που θα συνοδεύει τη φωτογραφία, μπορεί να δεχθεί λεκτική ή συντακτική επεξεργασία από την ομάδα επιμέλειας χωρίς αλλοίωση των δεδομένων, με σκοπό την ενιαία εικόνα της έκθεσης.

3. Έξτρα τεχνικές προδιαγραφές: Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης, και όλες γενικά οι επεμβάσεις που μπορούν κατ’ αντιστοιχία να γίνουν και στον σκοτεινό θάλαμο. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark), η αφαίρεση, η προσθήκη στοιχείων της εικόνας και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική επεξεργασία.

4. Η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα ανακοίνωσης παράτασης του διαγωνισμού και σε περίπτωση μη λήψης μέχρι του απαιτούμενου αριθμού για την έκθεση φωτό (80) τη ματαίωσή του.

5. Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. και μέλη atenistas δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.