Η καινοτόμα τεχνοτροπία ζωγραφικής όλων των έργων σε διάφανα φιλμ βινυλίου άλλοτε με ακρυλικά άλλοτε με λάδια ή χρώματα γυαλιού αναζητούν το διάφανο με το ασυμβίβαστο χαρακτήρα και το έντονο στυλ. Αν και η ζωγραφική σε διαφάνεια είναι εντελώς πρωτοποριακή και είναι από τις λίγες εκθέσεις που έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως, τα έντονα χρώματα μαζί με το φως δίνουν το νεύρο και την σπιρτάδα σε βάθος χρόνου, αναδεικνύοντας την έκθεση αυτή σαν ένα ταξίδι μέσα από τα συναισθήματα της υποκειμενικής αντίληψης της μορφής.

Η κάθε πινελιά είναι κυκλική και σε μορφή κουλούρας δίνοντας την κίνηση στην εκφραστικότητα χρωμάτων, σχημάτων, γραμμών, δίχως αναφορά το ορατό, αποτελεί τον τρόπο έκφρασης του καλλιτέχνη Κώστα Φύτρου. Όλα τα έργα είναι γεμάτα από έντονο πρασινόλευκο χρώμα με ανοιχτές χρυσές ανταύγειες που θυμίζουν το χρώμα του ροδιού, τα χρώματα του Βερίκοκου, τα χρώματα του Ροδάκινου, τα χρώματα του Μάνγκου, τα χρώματα του Πεπονιού και της Μπανάνας, ενώ το χρώμα του γιασεμί και ενίοτε του νυχτολούλουδου θα ολοκληρώσει την μεθυστική διαδρομή για ολοκλήρωση μέσα από την αύρα της θάλασσας και του μπλε γαλάζιου και πετρόλ με φόντο τη μαγεία του θαλασσινού τοπίου της Σαντορίνης.

Φύτρος Κωνσταντίνος

Ο Φύτρος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στο 1963 στον Πύργο Σαντορίνης, είναι Μηχανικός Πληροφορικής και εκτός από τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του παρουσιάζει έργα του στην ζωγραφική, στην ζωγραφισμένη φωτογραφία , στο animation προσώπων και στην δημιουργία μουσικής. Εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.