Έναν χρόνο μετά τον θάνατό της, φίλοι, συγγραφείς, συνεργάτες και αναγνώστες τιμούμε τη σπουδαία συγγραφέα, ανακαλούμε μνήμες από συνεργασίες και μοιραζόμαστε μαζί σας γνωστές και άγνωστες πτυχές από τη ζωή και το έργο της.

Θα μιλήσουν τα παιδιά της, Πέτρος και Ειρήνη Σεβαστίκογλου, οι εκδότες Νώντας και Βάσω Παπαγεωργίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Λευτέρης Γιοβανίδης, οι συγγραφείς Αγγελική Δαρλάση, Αλεξάνδρα Μητσιάλη, Μαρίζα Ντεκάστρο, Μαρία Στασινοπούλου, οι φίλες και συνεργάτιδές της Αγγελική Βουλουμάνου και Μαίρη Κρητικού, η Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Χριστίνα Ντουνιά, η Σωτηρία Πολίτου από το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας ΑΛΚΗ ΖΕΗ της οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς, οι δημοσιογράφοι Λένα Αρώνη και Παύλος Τσίμας και οι μαθητές Γυμνασίου Μάξιμος Αλεξόπουλος και Αθηνά Ρεμούνδου.

Οι ηθοποιοί Ιζαμπέλα Φούλοπ και Νίκος Μέλος διαβάζουν το τελευταίο βιβλίο της Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς.

Συντονίζει και μιλά για την αγαπημένη της Άλκη η επιμελήτρια των βιβλίων της και υπεύθυνη της ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ελένη Μπούρα.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ. Εναλλακτικά, συμπληρώστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα Zoom: Meeting ID 969 3865 7673 Passcode 559469 ή συνδεθείτε στο κανάλι youtube των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ