Το Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη ανακοινώνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014.

Αναλυτικά οι εκδλώσεις:

Κυριακή 1η Ιουνίου 2014, στις 7:30μ.μ.

Η παγκοσμίου φήμης βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ θα τιμηθεί από το Δήμαρχο Τήνου, κο Παναγιώτη Κροντηρά στο χώρο του Μουσείου μας και θα εγκαινιάσει τη νέα μας έκθεση.

Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, στις 10:30 π.μ. στο “Θέατρο στον Κουμάρο”, η κυρία Αρβελέρ θα συνομιλήσει με τους μαθητές των Ε΄ & ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Τήνου, σε μια συνάντηση που έχει οργανώσει η Σχολική Σύμβουλος, κα Ειρήνη Τσαβαλά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού

Μέσα στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τίτλο “Οι συλλογές των μουσείων, μάς ενώνουν”, το Μουσείο μας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού θα παρουσιάσει στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου) το έργο του Κώστα Τσόκλη «Άρτεμις», όπως παρουσιάστηκε πρόσφατα στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας.

 
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, στις 8μ.μ.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, θα γίνει ομιλία στο Μουσείο μας, του διακεκριμένου Ελληνο – Αμερικανού φωτογράφου Κρις Μάκος, με τίτλο:  Βγάζω φωτογραφίες γιατί δεν έχω μνήμη. Ο Κρις Μάκος ήταν μαθητής του Man Ray και φωτογράφος του Andy Warhol, ο οποίος τον θεωρούσε ως «τον πιο σύγχρονο φωτογράφο στην Αμερική».

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, στις 8μ.μ.

Βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Βαρβέρη
Θα μιλήσουν και θα διαβάσουν ποιήματα η Δήμητρα Χριστοδούλου, ποιήτρια και ο Θανάσης Χατζόπουλος, ποιητής. Θα προβληθούν βίντεο. Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου μας.

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014, στις 7:30μ.μ.

Αφιέρωμα στον Αλμπέρ Καμύ. Ο απόηχος των έργων του στην Ελλάδα. Βραδυά για το γαλλόφωνο κοινό της Τήνου και όλους όσους αγαπούν τη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία. Ερμηνεία και ανάγνωση κειμένων του Καμύ που έχουν σχέση με το ταξίδι του στην Ελλάδα, από τον γάλλο ηθοποιό Jean Paul Schintu.
Παρουσίαση Ευρυδίκη Τρισόν Μιλσανή. Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014, στις 8μ.μ.στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Ομιλία του Κώστα Τσόκλη με θέμα: “Φύση και τέχνη, ή άνθρωπος και θεός”
Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού: Γιώργος Τριανταφύλλου

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, στις 7:30μ.μ.

“Mίλα μου για μένα” σκέψεις πάνω στην ταυτότητα της τέχνης.
Ομιλία της Ευρυδίκης Τρισόν Μιλσανή, καλλιτεχνικής συμβούλου του Μουσείου Τσόκλη, συγγραφέα και ιστορικού τέχνης.
Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7μ.μ.

“Φωνές και Εικόνες”

Η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου θα παρουσιάσει  στο Μουσείο μας ένα οπτικοακουστικό πανόραμα 25  σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, ιστορικών τέχνης, συγγραφέων και διευθυντών μουσείων. Η διάλεξη αυτή βασίζεται στην ηχητική εγκατάσταση που έδειξε τους προηγούμενους μήνες στο ΙΣΕΤ με τον τίτλο “Ρωτώντας”.

 
Από τις 14 Ιουνίου – 6 Σεπτεμβρίου 2014, 6-8 το απόγευμα

Καθημερινά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου μας. Τον Αύγουστο, 20ήμερο σεμινάριο για ενήλικες.