Η αίθουσα τέχνης Tsatsis Projects/Artforumπαρουσιάζει την ατομική έκθεση του Δημοσθένη Δαββέτα, η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 12.00- 21.00.

Στη νέα του δουλειά , ο Δημοσθένης Δαββέτας  παρουσιάζει δώδεκα έργα διαφόρων διαστάσεων, ζωγραφική σε τελάρα και χαρτί.

Σύμφωνα με τον Δ.Δ ” ο ζωγραφικός μου λόγος μιλά με λέξεις και εικόνες. Δηλαδή
με κρυφές και φανερές παραστάσεις. Δεν με ενδιαφέρει η figurative ή η αφηγηματική ζωγραφική. Για μένα η ζωγραφική είναι κίνηση ευαίσθητων ενσαρκωμένων υλικών στο χώρο. Κάθε πίνακας είναι συνδυασμός ποίησης, χρωμάτων και ενέργειας. Η φιλία μου με μεγάλους εικαστικούς αλλά και η συνεργασία μου μαζί τους (όπως Beuys, Warhol, Abramovic, Cragg, Baselitz, Basquiat, Twombly..) με εμπλούτισε με εικαστική τόλμη, θάρρος και διάθεση ευρηματικής ανανέωσης. Δίπλα σε αυτά καθοριστικό ρόλο παίζει η ποίηση και η φιλοσοφία. Συχνά από μία λέξη ή ιδέα ζωγραφίζω. Και το αντίθετο. Η ζωγραφική για μένα είναι αναπνοή, διαλογισμός, ενέργεια, ζωτικότητα. Είναι πορεία ανεπίστρεπτη προς την αυτογνωσία.”

Ο καλλιτέχνης:

Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα ζει και εργάζεται μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Ποιητής και συγγραφέας, ζωγράφος και  performer γράφει ήδη από το 1982 άρθρα και δοκίμια για τα περιοδικά και τις εφημερίδες Art forum Art in America Art Studio, Beaux-Arts Magazine, Galleries Magazines, Liberation, Parkett, Risk στις πολιτιστικές στήλες. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας του, συμμετέχει στη σύνταξη καταλόγων και μονογραφιών σημαντικών καλλιτεχνών για Μουσεία, ενώ δίνει διαλέξεις σε Σχολές Τέχνης και Πανεπιστήμια. Από το 1996 δημιουργεί συστηματικά performances και σχεδιάζει. Είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί των πολιτιστικών θεμάτων.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ:
2000 Boxing-Writing no 1, Galerie Michel Rein, Παρίσι
2002 Αφιέρωμα στον Beuys, συμμετοχή-performance, Μουσείο του Bolognano, Ιταλία
Γυμνή ανάγνωση, performance-Ζωγραφική, Falerie Beaubourg, Παρίσι
2003 Performance-Ζωγραφική, Galerie Γιαγιάνος, Αθήνα
2004 Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ‘Σώμα και Πνεύμα’ στη Τεχνόπολη, Γκάζι, Αθήνα
2005 Έκθεση ζωγραφικής στη Galerie Mabel στο Παρίσι, Performance με τη χορεύτρια Ευαγγελία Ράντου
2006 Performance στη Red Gallery σε συνεργασία με το σχεδιαστή μόδας Μάκη Τσέλιο.
2010 Εισηγητής κύκλου διαλέξεων με γενικό τίτλο ‘Design και Τέχνη’, Μουσείο
Κυκλαδικής Τέχνης, 27 Απριλίου-18 Μαΐου
2013 Gallery Cube, Πάτρα