Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα συναντιούνται για μια συναυλία με τίτλο “Από τον Κ.Π. Καβάφη στον Νίκο Γκάτσο”, μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια τους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013.

 

Έτος Καβάφη το 2013 και η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ένωσε το ελληνικό τραγούδι με τη συμφωνική μουσική, χορογραφείται για πρώτη φορά από την Hellenic Dance Company.

Η Φωτεινή Δάρρα έχοντας διεθνώς τραγουδήσει την ελληνική ποίηση (Lincoln Center, Unesco UN και ΝΥ)  πλάι σε μορφές όπως Rolando Villazon, Angel Parra κ.α, ξανασυναντά ως κορυφαία σολίστ το θέατρο και το χορό ανάμεσα σε 22 χορευτές και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη.

 

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συνθέτης με πορεία ουσιαστική και δημιουργική, συνδέει στο  έργο του τη συμφωνική μουσική, τη μελοποιημένη ποίηση και το τραγούδι, έχοντας κατακτήσει το σεβασμό και την αγάπη του κοινού.

Η Φωτεινή Δάρρα, καλλιτέχνις αφοσιωμένη στο καλό ελληνικό τραγούδι και τη μελοποιημένη ποίηση, με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες και εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα σε όλον τον κόσμο, ερμηνεύει την ποίηση του Καβάφη και τον λόγο του Γκάτσου με το ήθος μιας σημαντικής ερμηνεύτριας.

Στο πρώτο μέρος, μέσα από τη σύμπραξη των τεχνών, με όχημα τη μουσική, το τραγούδι και το χορό η παράσταση λειτουργεί σαν ένα μοναδικό ταξίδι στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Οι χορευτές της Hellenic Dance Company και η Φωτεινή Δάρρα με την ερμηνεία της, δημιουργούν ένα άρτιο δραματουργικά εικαστικό δρώμενο με τη σκηνοθετική υπογραφή της Έρσης Πήττα.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν τραγούδια από την πιο πρόσφατη δουλειά τους με τίτλο “Λουλούδι στη φωτιά” σε στίχους  Νίκου Γκάτσου καθώς και τραγούδια από την κοινή τους πορεία κάνοντας μια αναδρομή στις πιο σπουδαίες στιγμές τους.

Μέσα από τους ακριβούς στίχους των ποιητών, επιτελείται μια ξεχωριστή προσέγγιση, που συνδυάζει  τη μουσική, το τραγούδι και τον μοντέρνο χορό  και αποτελεί  μια αληθινή καλλιτεχνική πρόταση.

 

Συντελεστές:

 

Ενορχήστρωση – δ/νση Ορχήστρας: Δημήτρης Παπαδημητρίου

 

Α΄ μέρος:

Σολίστ: Φωτεινή Δάρρα

Ερμηνεύει: Γιώργος Φλωράκης

Αφήγηση: Πάνος Γκιουλής

 

Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παυλίνα Βερέμη

Σκηνοθεσία και δραματουργία: Έρση Πήττα

Χορογραφίες: Πένυ Διαμαντοπούλου, Χριστίνα Γουζέλη και Paul Blackman

 

Β’ μέρος:
Σολίστ: Φωτεινή Δάρρα

Συμμετέχει: ο Γιώργος Φλωράκης

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και σολίστ

Ηχολήπτης: Λαμπρόπουλος Γιάννης