Η Παρασκευή Παλιμπαιδισμού του Κουρούμπαλη


Ο Κρόκστα μένει μόνος του στο μπαρ

Κρόκστα (από μέσα του): Τι σκέφτεται τώρα ο άνθρωπος; Τι σκέφτεται η ανθρωπότητα; Ξέρω ‘γω; Τη Σοφία; Τη Μυρτώ; Τη μαυρομάλλα; Εγώ την τύπισα με την ωραία μύτη σκέφτομαι. Τι ωραία που είναι. Τι ωραίο κώλο που έχει. Κοίτα τον, είναι ευτυχισμένος που τον κοιτάζω. Μου μιλάει ο κώλος της. Γεια σου! Ναι εσένα κοιτάζω. Σ’ εσένα μιλάει η ανθρωπότητα. Είσαι ο καλύτερος κώλος μέσα στο χώρο. Έλα λίγο μαζί μου. Έλα, θέλω να σου πω κάτι. “Ο κόσμος εκτείνεται ως εκεί που φτάνουν οι αισθήσεις μας”, Καντ. “Ο κόσμος εκτείνεται από εδώ ως το σιδερένιο κρεβάτι με τα καθαρά σεντόνια”, Κρόκστα. Μπορείς να ξαπλώσεις αν θέλεις. Ναι, στο κρεβάτι. Όχι έτσι, μπρούμυτα. Βάλε τα χέρια σου εκεί για να είσαι πιο άνετα. Απίθανο! Το κεφάλι σου γέρνει εμπρός, ο κορμός σου δεν ακουμπάει για να αιωρούνται ελαφριά τα σκληρά σου στήθη. Με περιμένεις. Να ‘μαι κι εγώ. Με βλέπεις; Χεχεχε! Πώς να με δεις αφού μου έχεις γυρισμένο τον κώλο σου. Είμαι γυμνός κι ερεθισμένος. Η εμπειρία του κορμιού σου με έκανε έτσι: γυμνό κι ερεθισμένο. Βουτάω στα σεντόνια σου κι αρχίζω. Σε πιάνω όπου μπορώ, στον κώλο, στα βυζιά, περνώ τα δάχτυλα στο στόμα σου, βυθίζομαι όσο περισσότερο μέσα σου γίνεται. Εσύ μιλάς. Ναι, σ’ αρέσει να μιλάς. Μου λες…

Η παράσταση Παρασκευή Παλιμπαιδισμού είναι ύμνος στην αθωότητα της φαντασίας, εκεί όπου όλοι οι ηθικοί ενδοιασμοί καταρρίπτονται χωρίς το φόβο της τιμωρίας, εκεί όπου ο καθένας από εμάς βασιλεύει και πλάθει τον κόσμο όπως του αρέσει. Με τη μουσική του Γιώργου Κωνσταντινίδη που με τρόπο υποβολιμαίο παρακινεί τους παρευρισκόμενους σε σεξουαλική εγρήγορση, με τις χορογραφίες της Φρόσως Κορρού που πλάθει σώματα ξέφρενα και αεικίνητα, με τις εκπληκτικές ερμηνείες της Τρουφάκου και του Προμηθέα, με έναν αρχετυπικό Μπάρμαν και τρεις χορευτές που τα σπάνε, με μια θεά που φιλιέται σαν την Ingrid Bergman, η παράσταση καλεί τους θεατές να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ένα μοναδικό βράδυ έξω, χωρίς οι ίδιοι να χρειαστεί να κάνουν τίποτα. 

Info: Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Εργάζεται αδιάλειπτα ως ηθοποιός από το 2000 σε θέατρο, σινεμά και τηλεόραση. Ενδεικτικά αναφέρονται «Τομ Σόγιερ» σκην. Ν. Νικολάου, «Προμηθέας Δεσμώτης», «Φιλοκτήτης» και «Ορέστης-Ηλέκτρα 0-1» σκην. Κ. Φιλίππογλου, «Υπέροχο μετά», «Ζορμπάς» και «Δάφνις και Χλόη» σκην. C. Grauzinis, καθώς και στις παραστάσεις «R.I.P. Romeos Ioulietta Panta», «Πολιτική ανυπακοή», «Ηγέτης», «Τι θα κάνουμε τώρα;» που δημιούργησε με την εταιρεία So7 της οποίας αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος. Έχει αναλάβει την παραγωγή και την οργάνωση θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ, Θέατρο Παλλάς, Ηρώδειο κ.α. Έχει γράψει θεατρικά έργα στα ελληνικά και στα αγγλικά, για την σκηνή και το ραδιόφωνο, τα οποία έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία. Ηγήθηκε του διεθνούς καλλιτεχνικού προγράμματος MYTHS AND BELIEFS ABOUT THE BEGINNING AND THE END OF THE WORLD (www.mybe.gr) σε συνεργασία με εταιρείες από Λιθουανία, Κύπρο, Αγγλία και Μεξικό, με την υποστήριξη του CULTURE 2007-2013. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παράσταση «Παρασκευή Παλιμπαιδισμού» παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στις 12 τα μεσάνυχτα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου