Το Περιοδικό της Ποιότητας ECO-Q, συνεχίζοντας την παράδοση των εξαιρετικά επιτυχημένων συνεδρίων με αντικείμενο την Ποιότητα, διοργανώνει στην Αθήνα, το δεύτερο Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Το δεύτερο CSR Congress 2008 έχει κεντρικό τίτλο: Η Σύμπραξη των Εταιρειών και των ΜΚΟ για την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Εταιρική Ευθύνη και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο κύριος Σταύρος Καλαφάτης – υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ εισηγήσεις θα παρουσιαστούν από έλληνες και ξένους  βουλευτές και  Ευρωβουλευτές, από  στελέχη μεγάλων εταιριών καθώς και εκπροσώπους  οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Οι κύριες  θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι: Εταιρική υπευθυνότητα, Περιβάλλον και κλιματική κρίση, επιχειρηματική αριστεία, SA 8000 – ένα εργαλείο για την εταιρική κοινωνική ευθυνη, ΕΚΕ και ΜΜΕ, Ανάμειξη των στελεχών στην ΕΚΕ, Μοντέλα management και EKE: η ενσωμάτωση της ΕΚΕ στην στρατηγική της  επιχειρησης, Κέρδος ή και διαρκής ανάπτυξη, ΕΚΕ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ΕΚΕ και καταναλωτές, Case studies κορυφαίων επιχειρήσεων και μη κυβερνητικών οργανισμών.

Παράλληλα με το Συνέδριο θα διοργανωθεί και Έκθεση με συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Συνέδριο αυτό  θα αποτελέσει την κορυφαία διοργάνωση της σειράς εκδηλώσεων για την Ποιότητα, τις οποίες διοργανώνει το ECO-Q με στόχο την προβολή της φιλοσοφίας της Ποιότητας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Επιχειρηµατικής Αριστείας και της Αειφόρου Ανάπτυξης. Το 2nd CSR Congress 2008 θα πραγματοποιηθεί  με την επιστημονική συνεργασία του CSE (Centre for Sustainability and Excellence).