Μετά από αρκετές εμφανίσεις στο εξωτερικό, όπως στο ολλανδικό Eurosonic, ο Dervisis (fka Kid Flicks), θα εμφανιστεί στην Αθήνα, σε ένα live μαζί την drummer Δανάη Παλάκα, λίγο πριν το mini-tour τους σε Ελλάδα/Ιταλία/Τουρκία και την κυκλοφορία του πρώτο του EP με τίτλο “EP” στις 25 Μαΐου.

Μαζί τους το duo των Ice_Eyes που ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία “New Frame” στο αγγλικό label SEAGRAVE και εμφανίσεις σε tracklists καλλιτεχνών όπως Lee Gamble, Bill Kouligas, Zuli, Renick Bell κα. παρουσιάζουν live καινούριο ακυκλοφόρητο υλικό.

Dervisis ft. Danae Palaka

Ο Νίκος Δερβίσης (fka Kid Flicks) είναι παραγωγός και songwriter από την Αθήνα. Στη μουσική του προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, όπου επιρροές από την παγκόσμια ποπ κουλτούρα και την Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να συνυπάρξουν. Το βασικό του όργανο και studio είναι το λάπτοπ.

Στο καινούριο του EP που αυτό-κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου ανακατεύει σύγχρονο sound design, με ποπ τραγουδοποιία και μοτίβα βασισμένα σε ρυθμούς της νταρμπούκας.

Η μουσική του ως Dervisis, αλλά και ως Kid Flicks έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από μέσα όπως Clash, Paste, DIY, 405, CBC Arts, Kaltblut, GoldFlakePaint κ.α. Τα live του έχουν αλλάξει διάφορες μορφές ανά τα χρόνια (από solo με ipod και μικρόφωνο, μέχρι κουαρτέτο με 2 drummers), αλλά τον τελευταίο καιρό παίζει με την drummer Δανάη Παλάκα.

Η Δανάη Παλάκα είναι drummer και μουσικός. Στο παίξιμό της συνδυάζει επιρροές από jazz, funk και ανατολίτικα στοιχεία, εφαρμοσμένα σε pop και αυτοσχεδιαστική μουσική. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα, όπως Post Lovers, Microondas κ.α.

https://instagram.com/dervis1s
https://soundcloud.com/dervis1s

Ιce_Εyes

Το duo των Ice_Eyes συνεχίζει να εξερευνά τις σύγχρονες τάσεις της ηλεκτρονικής μουσικής προχωρώντας έτσι από τις αρχικές ιδέες που εφάρμοσαν στην εναρκτήρια κυκλοφορία της Nutty Wombat (Quartz LP), σε πιο abstract μοτίβα, όπως αυτά διατυπώνονται στην κυκλοφορία της αγγλικής Seagrave Records (New Frame, CS). Προσφάτως, κομμάτια, remixes, καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό τους εμφανίστηκαν σε πολλά tracklist καλλιτεχνών, όπως οι Lee Gamble, Bill Kouligas, Zuli, Renick Bell κα., αποδεικνύοντας μια προσέγγιση προς τις νέες τάσεις της club κουλτούρας, αλλά και της αναθεωρημένης musique concrète ambient.

https://seagrave.bandcamp.com/album/new-frame
https://soundcloud.com/ice_eyes