Σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Depeche Mode έγινε γνωστό ότι το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Άντι Φλέτσερ έφυγε μετά από διαχωρισμό αορτής.

Πιο συγκεκριμένα, η σχετική ανάρτηση ανέφερε: «Πριν από μερικές εβδομάδες λάβαμε το αποτέλεσμα από τους ιατροδικαστές, το οποίο η οικογένεια του Άντι μας ζήτησε να μοιραστούμε μαζί σας. Ο Άντι υπέστη διαχωρισμό αορτής στις 26 Μαΐου, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Έτσι, παρόλο που ήταν πολύ, πολύ νωρίς, έφυγε από φυσικά αίτια και χωρίς να υποφέρει».

Μέσω της δημοσίευσης τα μέλη ευχαρίστησαν τους θαυμαστές τους για τα μηνύματα υποστήριξης, λέγοντας: «Ήταν παράξενες, θλιβερές, μπερδεμένες αυτές οι εβδομάδες για εμάς. Αλλά είδαμε και νιώσαμε όλη την αγάπη και την υποστήριξή σας, και ξέρουμε ότι η οικογένεια του Andy εισέπραξε το ίδιο. Όντας ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode, ο Φλέτσερ ήταν βασικό κομμάτι του συγκροτήματος, κάτι πολύ περισσότερο από ένας κιμπορντίστας: ήταν κάποιος που βοήθησε να καταξιωθεί και να πρωταγωνιστήσει το συγκρότημα ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές. Κάποτε περιέγραψε τον εαυτό του ως “ο ψηλός τύπος στα παρασκήνια, χωρίς τον οποίο αυτή η διεθνής εταιρεία που ονομάζεται Depeche Mode δεν θα λειτουργούσε ποτέ”».

Όπως σημειώθηκε, εις μνήμην του Άντι διοργανώθηκε μία γιορτή για τη ζωή του, «μια όμορφη τελετή που συνοδεύτηκε από δάκρυα, αλλά ήταν γεμάτη με τις υπέροχες αναμνήσεις με τον Άντι, όπου μοιραστήκαμε ιστορίες μας και κάποιες από τις πιο αστείες στιγμές.»

Ο Andrew Fletcher (Andy) – γνωστός και ως Fletch – ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Depeche Mode μαζί με τους Βινς Κλαρκ (Vince Clarke), Μάρτιν Γκορ (Martin Gore) και Ντέιβ Γκάχαν (Dave Gahan). Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Essex του Ηνωμένου Βασιλείου το 1980 και κατά τη μουσική διαδρομή του συγκέντρωσε υποψηφιότητες για πέντε Grammy. Ο Φλέτσερ κυκλοφόρησε 17 άλμπουμ με τους Depeche Mode, τα οποία πούλησαν 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, καθιστώντας τους ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά σχήματα του εναλλακτικού ροκ.

Πηγές: mirror.co.uk | theguardian.com