Η δημοφιλής παιδική παράσταση, που είναι καρπός συμπαραγωγής του ΔH.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης και της  εταιρείας παραγωγής Εργοστάσιο Ονείρου, θα επισκεφθεί φέτος τοποθεσίες για πρώτη φορά αλλά θα δώσει το παρών και σε μεγάλα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Το Εργοστάσιο Ονείρου, μετά την επιτυχία της παράστασης «Το βιβλίο των θρύλων» ετοίμασε με πολύ μεράκι και ευθύνη προς το παιδί, τη νέα παιδική θεατρική παράσταση «Το δέντρο της γνώσης», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πιέτρη. Η μουσική επένδυση της παράστασης είναι από το φολκλόρ μουσικό συγκρότημα Νοριάνα (κέλτικη μουσική) και από τον μουσικό Νίκο Σπηλιώτη. Στο έργο, την αφήγηση επιμελείται η κα. Βίκυ Τσιανίκα από το τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας .

5 διαφορετικοί κόσμοι από άκρως εντυπωσιακά ζωγραφικά σκηνικά θα παρακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοι όπου μαζί με τον ειδικό σύγχρονο φωτισμό θα μεταφερθούν στον μαγικό κόσμο του δέντρου της γνώσης.

Περίληψη Θεατρικού

Ένα παιδί, διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα,προσπαθεί να κατανοήσει τους ανθρώπους γύρω του και να γνωρίσει τα συναισθήματά τους, παρόλο που έχει σιδερένια καρδιά και μάτια που δεν κλαίνε…

Τα παιδιά ξεκινούν το παιχνίδι και το θέατρο αρχίζει! Το νησί των λωτοφάγων, η κουκουβάγια Μελπομένη, ο κεραυνός Λεοντίσιος, τα εργατικά μυρμήγκια με αρχηγό τους τον Μερμίγκολα που φυλάνε τις ευχές όλων των παιδιών , το Κλαψοχώρι και το Γελιοχώρι, ένας ημίαιμος κούκος,είναι οι ιστορίες- ήρωες που εμφανίζονται γύρω από ένα δέντρο.

Συντελεστές

Πιέτρης Δημήτρης / Κείμενο – Σκηνοθεσία
Σπανόπουλος Γιάννης / Σκηνικά-Εικαστική επιμέλεια
Τέτα Βασιλάτου – Βεστιάριο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ / Κοστούμια
Ιωάννα Μουλιάκου – Tina Branton / Χορογραφίες
Ηρακλής Γεωργιάδης & Ηight lights production / Ειδικός σχεδιασμός φωτισμού
Φρέντυ Καλομπράτσος – Εφη Αργυροπούλου – Χαρά Αλάντζα / Μακιγιάζ
Νοριάνα – Νίκος Σπηλιώτης – Ειρήνη Τριανταφυλλίδη / Μουσική Σύνθεση-Ενορχήστρωση
James P. / Ψηφιακές Προβολές
Αφήγηση: Σε ρόλο αφηγήτριας η κα. Βίκυ Τσιανίκα από το τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Συμπαραγωγή: Εργοστάσιο Ονείρου και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί

Ίντρα Κέιν
Τζοάννα Βρακά
Αρμαν Εδουάρδος Μενετιάν
Πιέτρης Δημήτρης


Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας!