Κάποιοι λένε πως οι καλλιτέχνες δε γίνονται, αλλά γεννιούνται. Η μοναδική jazz ερμηνεύτρια Denise King δεν αποτελεί εξαίρεση. Μία μέρα που το ντροπαλό κορίτσι από την Philadelphia σκούπιζε σκυφτή μπροστά από την αυλή της σιγοτραγουδώντας το “Summertime” έγινε αντιληπτή από έναν κιθαρίστα/συνθέτη της Philadelphia International Records, o οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με τη φωνή της που της εξασφάλισε audition και την προσέλαβε στην μπάντα του. Ήταν η αφετηρία μιας λαμπρής καριέρας που έμελλε να ενθουσιάσει το κοινό ανά τον κόσμο.

Χωρίς τις τυπικές σπουδές στην μουσική, η Denise King «δανείστηκε» εκφραστικά στοιχεία από την Sarah Vaughan, την Ella Fitzgerald, τον Frank Sinatra, την Nina Simone και την Nancy Wilson. Στα πρώτα της βήματα συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Butch Ballard, ο Cecil Payne, ο Jymie Marritt, o Bootsie Barnes, o Phil Wright, o Christian McBride ή ο Lonnie Plaxico. Η πορεία στα άστρα είχε ξεκινήσει και συνοδεύτηκε από περιοδείες και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο και σε μεγάλα Φεστιβάλ.

Η τελευταία 25ετία την φέρνει ανάμεσα στις πιο αναγνωρισμένες εκπροσώπους της αμερικανικής κουλτούρας. Συνεργάστηκε πολλές φορές με καλλιτέχνες όπως οι Roy Hargrove, Cecil McBee, Christian McBride, αλλά και με τραγουδιστές της pop, όπως η Celine Dion! Τα τελευταία χρόνια η πολυτάλαντη Denise King φλέρταρε έντονα με το blues, τη soul και το boogie, παρουσιάζοντας στο κοινό την πιο bluesy πλευρά της. Αυτήν ακριβώς την πλευρά ης θα απολαύσουμε στις ιδιαίτερες συναυλίες της στο Half Note Jazz Club. Μαζί της οι έμπειροι μουσικοί της Gas Blues Band με θητεία πλάι σε σπουδαίους μπλουζίστες της εποχής, όπως ο μόνιμος συνεργάτης τους Donald Ray Johnson, o Maurice John Vaughn ή ο Toronzo Cannon από το Chicago, ο Nat Dove από την California και ο διεθνής πλέον τρομπετίστας, συνθέτης και τραγουδιστής του funk και του blues, Boney Fields.

Η μοναδική Denise King, λοιπόν, με τους εξαιρετικούς Gas Blues Band θα μας αποκαλύψει την blues και την soul πλευρά της από 3 έως και 6 Μαρτίου, φυσικά στο Half Note Jazz Club.

Περιμένουμε με ανυπομονησία…

Denise King: vocals
Gaspard Ossikian: guitar & vocals
Yannick Urbani: drums
Phil “Pompon” Scemama: bass
“Little Peter” Cayla: guitar