Η ομάδα χορού aleajactaest παρουσιάζει στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα το νέο της έργο με τίτλο Delirium.

Η μαζική υστερία είναι το φαινόμενο, κατά το οποίο παραληρητικές ιδέες  εκδηλώνονται σε συλλογικό επίπεδο και αναφέρονται συνήθως σε κάτι που αποτελεί μια απειλή για την κοινωνία, όπως για παράδειγμα η εξάπλωση μιας νόσου, ενός μικροβίου, μια επερχόμενη καταστροφή κ.ά. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τέτοιων συμβάντων είναι η ταχύτητα με την οποία διαδίδεται στο σύνολο η συγκεκριμένη ιδέα, μέσω φήμης, κουτσομπολιού και, κυρίως, του φόβου που προκαλεί. Τα περιστατικά μαζικής υστερίας συνοδεύονται παράλληλα από την εκδήλωση σωματικών συμπτωμάτων για τα οποία δεν υφίσταται οργανική αιτιολογία.

Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στη δημιουργία και διάδοση μιας μαζικής παραληρητικής ιδέας (τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι φήμες, το υπέρμετρο άγχος κτλ.) , οι αιτίες όμως που μπορούν να προκαλέσουν ένα τέτοιο φαινόμενο παραμένουν άγνωστες .Η μαζική υστερία αποτελεί φαινόμενο-χαρακτηριστικό των σημερινών κοινωνιών και αντικείμενο μελέτης τόσο της κοινωνιολογίας όσο και της ψυχολογίας , το χοροθέατρο aleajactaest μέσω του “Delirium” προσπαθεί να αποδώσει την αίσθηση των περιστατικών μαζικής υστερίας καθώς και τα πως αυτά μπορεί να επηρεάσουν τον άνθρωπο σε σωματικό , ψυχολογικό και συμπεριφοριστικό επίπεδο.

Σκηνοθεσία/χορογραφία: Βασίλης Σκαρμούτσος

Eρμηνεία: Χριστίνα Αντωνοπούλου, Καρολίνα Απικιάν, Τζένη Βαγκοπούλου, Φωτεινή Ζούμα, Αφροδίτη Καλαφάτη, Εύα Μιχαλά, Ελιάν Ρουμιέ, Ζακλίν Σιμονιάν

Μουσική: kevin MacLeod, mobygratis, George Frideric Handel
Σχεδιασμός αφίσας/γραφικά: Παναγιώτης Σταματόπουλος
Video: Θάνος Κάγκαλος
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Διάρκεια: 65 λεπτά