Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» διοργανώνει τις «Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις» στην ιστορική πόλη των Δελφών…

… με ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, από τις 9 έως και τις 15 Ιουλίου.

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής ιδρύθηκε πριν από 60 περίπου χρόνια με σκοπό την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη δημιουργία της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, την ίδρυση της Ορχήστρας ΚΑΜΕΡΑΤΑ, την υποστήριξη της μουσικής εκπαίδευσης, τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και την ανάπτυξη της αγάπης για τη μουσική.

Στα χρόνια που πέρασαν, ο Σύλλογος ανέπτυξε σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα, που συνάντησαν τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού. Το 2010 ίδρυσε μάλιστα και Ορχήστρα Δωματίου Νέων, την Camerata Junior, που έχει ήδη αποκτήσει σπάνια ποιότητα ήχου και επαγγελματικό επίπεδο.

Ως αποκορύφωμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής εγκαινιάζει φέτος μια νέα δράση, που πραγματοποιείται υπό τη μορφή Art Campus με την πολύτιμη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την ευγενική χορηγία της Οικογένειας Γεωργίου Π. Λιβανού με τίτλο:

ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στην ιστορική πόλη των Δελφών, που φιλοξενούσε άλλοτε την αρχαία Δελφική Αμφικτυονία, θα συναντηθούν σπουδαστές Ωδείων από όλη την Ελλάδα, υπότροφοι του Συλλόγου που διακρίθηκαν στην εκπαιδευτική «Δράση Εκτός Έδρας» και τα μέλη της Camerata Junior – Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής. Στις άρτιες εγκαταστάσεις του Ε.Π.Κε.Δ., όπου θα φιλοξενηθούν για μια εβδομάδα, τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από διακεκριμένους καθηγητές σε master classes και μουσικά εργαστήρια, να μελετήσουν και να συμπράξουν μεταξύ τους σε συναυλίες ανοιχτές στο κοινό.
 

Στα Master classes θα διδάξουν οι σολίστ:

Anna Fedorova (πιάνο)
Απόλλων Γραμματικόπουλος (μουσική δωματίου)

Δημήτρης Σέμσης (ορχήστρα εγχόρδων)

Στα Μουσικά Εργαστήρια θα διδάξουν οι μουσικολόγοι:
Νίκος Τσούχλος, Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου,
Στεφανία Μεράκου, Αλέξανδρος Χαρκιολάκης.

Οι Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις θα κορυφωθούν με συναυλίες ανοιχτές στο κοινό και με ελεύθερη είσοδο

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, ο πολιτισμός ενώνει τους πολίτες και χαράζει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τα νέα παιδιά!

Προσκαλούμε τις οικογένειες του νομού Φωκίδας να έρθουν με τα παιδιά τους στον ιστορικό τόπο των Δελφών το Σάββατο και την Κυριακή 14 & 15 Ιουλίου για να παρακολουθήσουν τρεις υπέροχες συναυλίες με ταλαντούχους νέους μουσικούς από όλη την Ελλάδα.

Τα ελληνικά νιάτα πλουτίζουν με το ταλέντο τους τον ελληνικό πολιτισμό !

Πρόγραμμα:

Σάββατο 14 Ιουλίου, ώρα 21:30
Θέατρο Φρύνιχος
Camerata Junior & Friends

Κυριακή 15 Ιουλίου, ώρα 18:00
Αμφιθέατρο Συνεδριακού Κέντρου Δελφών
Συναυλία πιάνου

Κυριακή 15 Ιουλίου, ώρα 21:30
Αίθριο Συνεδριακού Κέντρου Δελφών
Συναυλία μουσικής δωματίου