Από τις 10 έως τις 20 Απριλίου, ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης ερμηνεύει το έργο Vexations του Έρικ Σατί σε έναν πιανιστικό μαραθώνιο 15 ωρών, ενώ τη σχέση του έργου με τη βίντεο αρτ αναδεικνύουν οι προβολές βίντεο των Άντυ Γουόρχολ, Μάιντερ Φορτουνέ και Χανς οπ ντε Μπεκ, σε ένα δεκαήμερο μουσικής και εικαστικών στο νέο χώρο BETON7.

Ο νέος χώρος Beton7, διοργανώνει το δεκαήμερο μουσικής και εικαστικών με σημείο εκκίνησης την πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του έργου Vexations του Γάλλου συνθέτη Eric Satie, από τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, και την προβολή σειράς βίντεο σύγχρονης τέχνης, διακεκριμένων διεθνώς καλλιτεχνών της visual art,  που πλαισιώνουν το μουσικό έργο αναδεικνύοντας τις σχέσεις που αυτό διατηρεί με τα εικαστικά.

Το Σάββατο 10 Απριλίου 2010, από τις 21:00  θα ξεκινήσει η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του έργου Vexations του πιανίστα και συνθέτη Έρικ Σατί (1866 – 1925), από τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, σε μία μαραθώνια συναυλία που θα διαρκέσει 15 περίπου ώρες, χωρίς διάλειμμα, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, ανοικτή στο κοινό.

Το μοναδικό αυτό μουσικό έργο, αποτελείται από μια σκοτεινή, περίτεχνη  και αρμονικά πρωτότυπη μουσική φράση, που σύμφωνα με τις επιταγές του συνθέτη, πρέπει να επαναλαμβάνεται επί 840 φορές, οδηγώντας φυσιολογικά τον πιανίστα σε αλλαγές της ερμηνείας του κατά τη διάρκεια των ωρών. Το μουσικό έργο όντας προάγγελος της εννοιακής τέχνης (conceptual art), έχει στενούς δεσμούς με τα εικαστικά και κυρίως το βίντεο και έχει παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Η ερμηνεία του Τ. Γουβέλη  θα βιντεοσκοπηθεί και θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μαζί με τα έργα βίντεο αρτ.

Ακόμα, θα προβάλλονται και τα βίντεο αρτ:
Totem της Γαλλίδας εικαστικού Maider Fortuné (Μαιντερ Φορτουνέ), το οποίο συντονίζεται με την ατμόσφαιρα και την αισθητική του Vexations,  με την επανάληψη και την αργή κίνηση ενός μοτίβου
Staging Silence του Βέλγου καλλιτέχνη  Hans Op de Beeck (Χανς οπ ντε Μπεκ), το οποίο λειτουργεί αντιστικτικά με τον «ωραίο κοιμώμενο» του Andy Warhol μας μεταφέρει στον ποιητικό χώρο και χρόνο του ονείρου και των αναμνήσεων.

Η συναυλία και η έκθεση συνοδεύονται από κατάλογο με πλούσιο υλικό τεκμηρίωσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Eriκ Satie  της Γαλλίας, ενώ κατά τη διάρκεια του  δεκαημέρου, ο βασικός κορμός της έκθεσης  εμπλουτίζεται και με προβολές video Ελλήνων και ξένων εικαστικών, με performances και βραδιές Dj.