Μαθητές από σχολεία της συμπρωτεύουσας κλείνουν, για λίγο, τα βιβλία προκειμένου να συμμετάσχουν στην 12η έκθεση μαθητικής φωτογραφίας έως τις 18 Μαΐου.

Μαθητές από σχολεία της συμπρωτεύουσας κλείνουν, για λίγο, τα βιβλία προκειμένου να συμμετάσχουν στην 12η έκθεση μαθητικής φωτογραφίας έως τις 18 Μαΐου.Η 12η Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας είναι γεγονός. Πρόκειται για μία διοργάνωση η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης.


Η έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Α Δημοτικού Διαμερίσματος.


Στα 12 χρόνια παρουσίας της έκθεσης έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 70 σχολεία της ευρύτερης περιοχής, δηλαδή κάτι περισσότερο από εννιακόσιους μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Δημοτικών.


Οι μαθητές φωτογραφίζουν ερασιτεχνικά, με κριτήρια και τεχνική που πηγάζουν από το νεαρό της ηλικίας τους και τη φρεσκάδα του μυαλού τους.


Με τσαμπουκά, μαγκιά, ανασφάλεια, αλλά προπάντων με τόλμη βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν, δίνοντας ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.


Στο δικτυακό τόπο του ΦΚΘ www.fkth.gr οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τα ονόματα των 19 σχολείων που συμμετέχουν φέτος, καθώς και όλων των μαθητών που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στις εκθέσεις.


Info
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Κρυστάλλη 10.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από 19.00 έως 21.00