Τι θα λέγατε σήμερα να βλέπατε οικογενειακώς μια ταινία του KinderDocs;

Αυτές τις διακοπές του Πάσχα απολαύστε τα ντοκιμαντέρ του KinderDocs μαζί με τα παιδιά από το σπίτι σας όποτε εσείς επιλέξετε! Όλες οι ταινίες έχουν ηλικιακή σήμανση και προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Childhood

Σε ένα πρότυπο νηπιαγωγείο κοντά στο Όσλο, για παιδιά ηλικίας 1-7 ετών, η μάθηση είναι πάνω από όλα διασκέδαση, χωρίς τεστ ή εξετάσεις. Το νηπιαγωγείο, κρυμμένο μέσα στο δάσος, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ευαισθησία των εκπαιδευτικών και στον τρόπο με τον οποίο καθένας τους αντιλαμβάνεται τη δουλειά του. Η ταινία ανοίγει μια διαφορετική προοπτική για το τι πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά. Στο μαγικό σύμπαν του ονείρου και του παιχνιδιού, ακολουθώντας το ρυθμό των εποχών, η σκηνοθέτις εισέρχεται με ευγένεια και αγάπη στη ζωή αυτής της μικρής κοινότητας, παρατηρώντας επί έναν χρόνο από κοντά την ομάδα των μεγαλύτερων παιδιών (7 ετών), που το φθινόπωρο θα φύγουν για να πάνε στο δημοτικό.

La Laguna (Λιμνοθάλασσα)

Στα τροπικά δάση του Μεξικού, ζούμε 18 μήνες με τον 13χρονο Γιουκ από τη φυλή των Μάγια. Με τον μικρότερο αδελφό του, Χοσέ, εξερευνούν τη ζούγκλα και ψαρεύουν στη λίμνη. Όμως οι δυσκολίες της οικογένειας μεγαλώνουν: μόνη διέξοδος να εγκαταλείψει το χωριό και τον αγαπημένο του αδερφό για να αναζητήσει καλύτερο μέλλον στην πόλη.

I Am Kuba (Με λένε Κούμπα)

Όταν η οικογενειακή επιχείρηση πέφτει έξω, οι γονείς του εντεκάχρονου Κούμπα και του οκτάχρονου Μικολάι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν από την Πολωνία, αφήνοντας τα παιδιά μόνα τους. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Κούμπα καλείται να τα βγάλει πέρα με το σπίτι και τον αδερφό του, ενώ δεν είναι παρά ένα αγόρι στην εφηβεία που θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο και να κάνει παρέα με τους φίλους του. Παρακολουθώντας τον Κούμπα, η ταινία περιγράφει ένα κοινωνικό φαινόμενο της σύγχρονης Ευρώπης: πάνω από 100.000 παιδιά (μόνο στην Πολωνία) μεγαλώνουν μόνα τους ή με τους παππούδες/γιαγιάδες τους.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΕΙΛΕΡ και ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ!

Η υπηρεσία kinderdocs video on demand είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα και Κύπρο.

Δείτε ΕΔΩ όλες μας τις δράσεις και εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα μας.

Το KinderDocs είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας (27-07-2020 Α.Π. 99877/Δ7).