Ξεκινήστε ένα ταξίδι από την Τζαμάικα στη Βρετανία, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έως το 1948 – τη χρονιά που το HMT Empire Windrush αγκυροβόλησε στο Τίλμπουρι , σε αυτή τη συγκινητική θεατρική διασκευή του βραβευμένου μυθιστορήματος της Andrea Levy,  σε σκηνοθεσία Helen Edmundson.

Υπόθεση: «Μικρό νησί» 

1948, σε μια Αγγλία με χαίνουσες ακόμα τις πληγές της από τον πόλεμο. Στο Λονδίνο, στο σπίτι της οδού Νέβερν 21, η Κουίνι Μπλάι νοικιάζει κάποια δωμάτια σε μετανάστες που ήρθαν πρόσφατα από την Τζαμάικα. Νιώθει ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Ο άντρας της ο Μπέρναρντ, που τον παντρεύτηκε για να γλιτώσει από την άχαρη ζωή της φάρμας όπου μεγάλωσε, πολέμησε με τη RAF στην Ινδία, αλλά όταν τελείωσε ο πόλεμος δε γύρισε πίσω.

Τι άλλο μπορούσε να κάνει η Κουίνι; Μεταξύ των ενοικιαστών είναι ο Γκίλμπερτ και η γυναίκα του Όρτενς, με την οποία παντρεύτηκε πρόσφατα. Ο Γκίλμπερτ Τζόζεφ, ένας από τους χιλιάδες Τζαμαϊκανούς που κατατάχτηκαν στη RAF για να πολεμήσουν ενάντια στο Χίτλερ, όταν επιστρέφει στην Αγγλία μετά τον πόλεμο έρχεται αντιμέτωπος με μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά τώρα που δε φορά τη στολή της RAF.

Μες στην απελπισία του θυμάται τη φίλη του Κουίνι, που τη γνώρισε στον πόλεμο, και χτυπά την πόρτα της. Η Όρτενς ονειρεύεται, όπως ο Γκίλμπερτ, να φύγει από την Τζαμάικα και να έρθει στην Αγγλία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή -γι” αυτό τον παντρεύτηκε. Όταν όμως φτάνει επιτέλους στην Αγγλία, σοκάρεται από τη φτώχεια του Λονδίνου και τον τρόπο ζωής των Άγγλων.

Ακόμα κι ο Γκίλμπερτ δεν είναι ο άντρας που νόμιζε πως ήταν. Οι γείτονες της Κουίνι δεν εγκρίνουν τους ενοικιαστές που διαλέγει, ούτε ο σύζυγός της όταν επιστρέφει. Μπορεί η Αγγλία να ανασυγκροτείται μετά από έναν πόλεμο, αλλά στην οδό Νέβερν 21 ο πόλεμος μόλις έχει αρχίσει.

Η παράσταση«Μικρό νησί» θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 18 Ιουνίου  (21:00 ώρα Ελλάδος) έως και την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 (21:00 ώρα Ελλάδος).

Μπορείτε να δείτε την παράσταση το «Μικρό νησί» στις 18/6 εδώ.