Ο φωτογράφος Κώστας Καζαντζής παρουσιάζει από 20 Φεβρουαρίου 2016 στο Poems & Crimes, την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο “Decadence”.

Το περιεχόμενο αυτής της ενότητας είναι μια απόπειρα καταγραφής συναισθημάτων και μια προσπάθεια ανάδυσής τους στην επιφάνεια, μέσω του φωτογραφικού φακού. Το project “Decadence” δεν είναι παρα ένα αυτοπορτραίτο δοσμένο μέσα από την απεικόνιση μιας Άλλης και ενός χώρου που έρχεται από το παρελθόν.

Έτσι ο χώρος αυτός γίνεται μάρτυρας δύο διαφορετικών κόσμων. Της χαμένης εποχής της αθωότητας και μιας παρούσας παρακμής. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αποδοθεί αυτή η σύγκρουση γιατί στους τέσσερις αυτούς τοίχους ο χρόνος έχει παγώσει, είναι πια απών. Ερχόμενος αντιμέτωπος με το παρελθόν, στοιχειωμένος, απεγνωσμένος, ο φωτογράφος αναζητά την αυτογνωσία. Τα μάτια της Ζωής του παρέχουν την ασφάλεια της έκφρασης όσο εκείνος μένει στις σκιές. Αρνούμενος τον εαυτό του γυρεύει διέξοδο από το χώρο και το χρόνο, από την ίδια του τη Ζωή…

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Κώστας Καζαντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Είναι τελειόφοιτος φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και απόφοιτος της σχολής Focus. Τα θέματα που τον απασχολούν εστιάζουν στην αδυναμία αποδοχής του εαυτού, στην οικογένεια και στη σεξουαλικότητα. Από μικρή ηλικία είχε την ανάγκη να καταγράφει πτυχές του εαυτού του αξιοποιώντας τόσο το γραπτό λόγο οσο και το φωτογραφικό φακό.