Στην έκθεση συμμετέχουν 5 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, προσεγγίζοντας ο καθένας εικαστικά από διαφορετική οπτική και με διαφορετικά υλικά την έννοια του ονείρου. Στόχος είναι να συνθέσουν μέσα από το σύνολό των έργων τους ένα μοντέρνο μωσαϊκό ετερόκλητων στοιχείων και τεχνοτροπιών, τονίζοντας την μοναδικότητα της διαφορετικότητας αλλά παράλληλα θέτοντας τις βάσεις για ένα κοινό εικαστικό όραμα.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες:
ΑΡΣΕΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ – ΚΑΥΧΙΤΣΑ ΔΑΝΑΗ-ΜΑΡΙΑ – ΣΤΑΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ(USIC) – ΣΤΕΜΠΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Βιογραφικά

Έλενα Αρσενίδου

Η Έλενα Αρσενίδου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη και πήρε το Master of Arts στην ψυχολογία από το City University of New York (USA). Εκπαιδεύτηκε στην θεραπεία Γκεστάλτ από το Gestalt Associates Training του Los Angeles και το Γκεστάλτ Ψυχοθεραπεία και Μεθοδολογία- Τούλα Βλαχούτσικου. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην εποπτεία με την Carmen Vazquez Bandin και στην ψυχοπαθολογία με την Margherita Spagnuolo Lobb, τον Jean Marie Robine και τον Gianni Francesseti.

Μέσα από την συμμετοχή της σε σεμινάρια στην Ευρώπη και στην Αμερική ειδικεύτηκε στην Θεραπεία Γκεστάλτ μέσω τέχνης. Το 1997 παρακολούθησε τη σειρά διαλέξεων του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Christie’s με θέμα ‘Τάσεις και Ρεύματα στην Τέχνη της Μεταπολεμικής Εποχής’ με την καθηγήτρια Ειρήνη Φλώρου. Το 2008 συμμετείχε στα βασικά σεμινάρια φωτογραφίας του Φωτογραφικού Συλλόγου ‘9’. Από το 2009 μέχρι το 2012 συμμετείχε στα σεμινάρια της Αννέτ Λάουξ Παπαδαντωνάκη για την τέχνη του Collage. Από το 2007 μέχρι σήμερα ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη εστιάζοντας στο digital photomontage.

Δανάη Μαρία Καυχίτσα

Η Δανάη Μαρία Καυχίτσα σπούδασε ζωγραφική κοντά στον πατέρα της, επίσης ζωγράφο δάσκαλο και τιμημένο πανθεσσαλικά Νικόλαο Καυχίτσα. Η δουλειά της τα τελευταία χρόνια κινείται σε σουρεαλιστικά μονοπάτια και σύμφωνα με τις κριτικές μεταξύ των οποίων και της δρ Ευγενίας Αλεξάκη. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στη γενέτειρά της Καρδίτσα, στην Αθήνα στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Πανταζίδη καθώς και σε αντίστοιχες ομαδικές εκθέσεις στην Πάρο.

Στάικος Χριστόφορος(USIC)

Ο Στάικος Χριστόφορος(USIC) γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1992 και είναι πτυχιούχος στα Γιάννενα στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Συμμετείχε στην ομαδική έκθεση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του ‘17 στο Ιτς καλέ για τους αρχαιολογικούς διαλόγους με το έργο “ Ο Βράχος “ και τον Φεβρουάριο του ‘19 παρουσίασε την πτυχιακή του στην αίθουσα εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Γιάννης Στεμπίλης

Ο Γιάννης Στεμπίλης γεννήθηκε το 1968. Είναι σχεδιαστής κοσμημάτων και τα τελευταία χρόνια φτιάχνει διάφορα έργα παντρεύοντας την κατεργασία μετάλλων με την ζωγραφική. Οι πίνακες είναι σκαλισμένοι πάνω σε φύλλα μετάλλων (μπρούτζος,χαλκός) και κάθε έργο θέλει από 2 έως 6 μήνες για να ολοκληρωθεί. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις κοσμημάτων(πάνω από 30) και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης στη Λισαβώνα το 1994.

Χρήστος Τσαντήλας

Ο Χρήστος Τσαντήλας γεννήθηκε το 1978 στη Λαμία. Σπούδασε αρχικά ηθοποιός στη δραματική σχολή ‘Δήλος’ της Δήμητρας Χατούπη. Η πρώτη του επαφή με τη ζωγραφική έγινε από τα πρώτα του παιδικά χρόνια. Παρακολούθησε εντατικά σεμινάρια εικαστικών τεχνών στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Από το 2015 σχεδιάζει σε ύφασμα exclusive σειρά ρούχωνν για την εταιρία Retro Junkee. Τα έργα του ακροβατούν ανάμεσα στον σουρεαλισμό και τον νέο εξπρεσιονισμό με γκροτέσκ φόρμες. Ζει και εργάζεται στο Χολαργό.