Μετά το τελευταίο της άλμπουμ “Souvenir” που κυκλοφόρησε το 2020 από την United We Fly, η Ειρήνη Σκυλακάκη επανέρχεται ως ντουέτο με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανό παραγωγό Danton Supple (Coldplay, U2, Morrissey, Suede, Patti Smith), και παρουσιάζουν το “David’s Hands”, το πρώτο single, από το επερχόμενο άλμπουμ τους, HYDRA.

Οι “HYDRA” είναι το αποτέλεσμα της αμοιβαίας εκτίμησης και κοινής αγάπης της Ειρήνης και του Danton για τις σκοτεινές ατμόσφαιρες και τις υπόκωφες εντάσεις. Οι δυο τους, άλλωστε, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, με τον Danton να υπογράφει την παραγωγή του τρίτου της άλμπουμ, “Matterless”.

Το ντεμπούτο single των HYDRA -όπως και ολόκληρος ο δίσκος- αντλεί έμπνευση από την ποίηση του Leonard Cohen και το νησί Ύδρα, στο οποίο ο Καναδός καλλιτέχνης έζησε πολλά από τα πιο δημιουργικά του χρόνια. Το “David’s Hands” κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την AWAL και ο δίσκος αναμένεται το φθινόπωρο του 2021.

Η Ειρήνη Σκυλακάκη έχει στο ενεργητικό της τέσσερις προσωπικούς δίσκους, o τελευταίος από τους οποίους κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο “Souvenir” και περιέχει το επιτυχημένο ομώνυμο single, σε συνεργασία με τον Σουηδό τραγουδοποιό Jay-Jay Johanson. Τα τραγούδια της Ειρήνης έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τα ελληνικά ραδιόφωνα και έχουν βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις των εγχώριων charts, ενώ η μουσική της έχει “ντύσει” διαφημιστικά και ταινίες.

Ο βραβευμένος με Grammy Danton Supple έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της μουσικής παραγωγής, με έδρα το Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς παραγωγούς (Phil Spector, Paul Oakenfold, Brian Eno, Ian Stanley, κ.ά.) και καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας σε επίπεδο παραγωγής, μίξης ή/και ηχοληψίας (Coldplay, U2, Ian Brown, Morrissey, Elbow, Suede, Patti Smith, Amy MacDonald, Kylie Minogue, Dave Gahan κ.ά.), ενώ παράλληλα υπογράφει τη μουσική για soundtracks της Sony ATV.