Η έκθεση «Aladdin Sane: 50 Years» που διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση στις 21 Απριλίου μισού αιώνα από την κυκλοφορία του έκτου στούντιο-άλμπουμ του David Bowie (Ντέιβιντ Μπόουι), το 1973 θα διαρκέσει δύο μήνες και θα περιλαμβάνει έργα τέχνης από το άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού πορτρέτου του αείμνηστου τραγουδιστή με την εμβληματική αστραπή.

Ζωντανή μουσική και ομιλίες θα πλαισιώσουν την έκθεση, την οποία έχει επιμεληθεί ο Κρις Ντάφι, γιος του φωτογράφου, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μπόουι για να δημιουργήσει το πασίγνωστο πορτρέτο του Μπόουι.

«Η εικόνα του Μπόουι από τον πατέρα μου αποκαλείται συχνά η Μόνα Λίζα της Ποπ» είπε ο Κρις Ντάφι για την επικείμενη έκθεση. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας σύντομης λήψης σε στούντιο με χρήση φιλμ, η οποία στη συνέχεια έπρεπε να σταλεί για εμπορική επεξεργασία».

«Δεν υπήρχαν στιγμιαίες ψηφιακές εικόνες ή photoshop τότε. Είναι εκπληκτικό το πώς άντεξε στον χρόνο και την επεξεργάζονται ατελείωτα. Όπου κι αν πάω στον κόσμο, είναι πάντα κάπου σε ένα T-shirt» παρατήρησε.

Στην έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 6 Απριλίου στο Royal Festival Hall στο Southbank Centre που συμπίπτει με την κυκλοφορία του βιβλίου περιορισμένης έκδοσης «Aladdin Sane 50» θα προβληθούν εκτός από το εμβληματικό πλάνο, εικόνες που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά και θα δείξουν πώς ο Μπόουι και ο Ντάφι συνεργάστηκαν για να εξερευνήσουν τη ρευστότητα του φύλου, της ταυτότητας και του στιλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: aladdinsane50.com