Οι Dave Holland, Kevin Eubanks, Craig Taborn και Eric Harland έρχονται ως κουαρτέτο για μία συναυλία στις 16 Μαΐου 2015, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Τζαζ αυτοσχεδιασμοί που ξεπερνούν τα όρια των μουσικών συμβάσεων. Τέσσερις γνωστοί και καταξιωμένοι μουσικοί αποφασίζουν να περπατήσουν μαζί σε άγνωστα μονοπάτια.

Εκεί που η παλιά μουσική γενιά συναντά τη νέα. Ένα all-star κουαρτέτο έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, βασισμένο στην επιθυμία των μουσικών για συνεργασία και συμπόρευση, στην ενοποίηση διαφορετικών στοιχείων και στην εκδήλωση της δημιουργικής προσωπικότητας του καθενός – ξεχωριστά και μαζί.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από τρεις δεκαετίες ξαναβρέθηκαν ο Ντέηβ Χόλλαντ και ο χαρισματικός κιθαρίστας Κέβιν Γιούμπανκς. Η πνευματική και καλλιτεχνική τους συγγένεια ήταν ο πυρήνας του σχήματος, που πλαισιώθηκε από τον ντράμερ Έρικ Χάρλαντ και τον πιανίστα Κρέηγκ Τάμπορν. Εξαρχής συμφώνησαν όλοι να ξεχάσουν τα γνώριμά τους μονοπάτια, ώστε να επινοήσουν κάτι ολότελα νέο και σημερινό.

Κρατώντας ρόλο πρώτου μεταξύ ίσων, ο Χόλλαντ θεμελίωσε (μεταφορικά και κυριολεκτικά) τις βάσεις με το μπάσο και τη δεδομένη ελευθερία έκφρασης. Το αποτέλεσμα της συλλογικής τους προσπάθειας ανοίγει νέα σελίδα στην, ούτως ή άλλως εντυπωσιακή, σταδιοδρομία του κοντραμπασίστα.

Ήχος με φινέτσα και αρμονική λεπτότητα, δεξιοτεχνικά μέρη και συγκινητικές ταυτοφωνίες, μνήμες από μπάντες της δεκαετίας του ’80, ετερόκλητες επιρροές που ομογενοποιήθηκαν με έμπνευση και πολλή δουλειά.

Όπως λένε και οι ίδιοι: «Η σύνθεση είναι αυτό με το οποίο ξεκινάς να παίζεις. Τελειώνει με τον αυτοσχεδιασμό, που είναι αυτό καθαυτό το ταξίδι…».

Dave Holland: κοντραμπάσο
Kevin Eubanks: κιθάρα
Craig Taborn: πιάνο, Fender Rhodes
Eric Harland: ντραμς