Το Dark Vanilla Jungle αφηγείται το ταξίδι της Άντρεα στο ρημαγμένο, από μνήμες της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας, σπίτι της. Στην καταβύθιση αυτή στον κόσμο του παρελθόντος παίρνει μαζί της και τους θεατές σε μια «συνωμοσία» που φτάνει στο σήμερα της ηρωίδας.

Το έργο του παγκοσμίως βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Φίλιπ Ρίντλεϊ (Philip Ridley), που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Pleasance Courtyard στο Εδιμβούργο το 2013, φέρνει στο προσκήνιο την κακοποίηση και τη βία που δέχεται ένα κορίτσι από το περιβάλλον του. Η κακοποίηση αυτή οδηγεί την ηρωίδα σε οριακές καταστάσεις, όπου πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται, καθιστώντας θολό το τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο, τι είναι οικείο και τι ανοίκειο, τι είναι υποφερτό και τι ανυπόφορο. Ο συγγραφέας κινείται μεταξύ ρεαλισμού και ονείρου, αδυσώπητης αλήθειας και φαντασίας, με ύφος ταυτόχρονα ωμό, παιγνιώδες, σκληρό αλλά και παραμυθικό. Άλλωστε, όπως λέει και η Άντρεα: «Ποια είναι η λέξη; Καμουφλάζ! Πρέπει να καμουφλάρεις λίγο τα πράγματα, γιατί αλλιώς… ε, όλα θα ήταν ανυπόφορα».

Το έργο παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη σε μετάφραση του Γιάννη Βαρβαρέσου.

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Philip Ridley
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Βαρβαρέσος
Δραματουργός-Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Λιούτσια
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Μαρίνα Κωνσταντινίδου
Μουσική-Ήχος: Yellow Garden
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεωργία Τζο Τσελεπή
Φωτογραφίες παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή
Μητέρα Άντρεα (Τραγούδι): Μαριάννα Παπαθανασίου

Ερμηνεύει η Παναγιώτα Μπιμπλή

Ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 16.

Ευχαριστούμε για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν, τους/τις: Ντοντό Σαντοριναίου, Μυρτώ Καμβύση, Εύα Κουρελιά, Κώστα Χατζηκαλλινικίδη, Λάμπρο Παπαγεωργίου, Σαμψών Φύτρο, Μιχάλη Ράντο, Γιάννη Μαστρογιάννη, Τάσο Τσίγκα (Sound Design μονολόγου) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας.

Η παράσταση του Σαββάτου 06/05 θα ξεκινήσει στις 20.00, καθώς μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με ζητήματα βίας και κακοποίησης ανηλίκων, την οποία θα συντονίσει η κ. Αντωνία Τσιριγώτη, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας