Το Dark Vanilla Jungle αφηγείται το ταξίδι της Άντρεα στο ρημαγμένο, από μνήμες της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας, σπίτι της. Στην καταβύθιση αυτή στον κόσμο του παρελθόντος παίρνει μαζί της και τους θεατές σε μια «συνωμοσία» που φτάνει στο σήμερα της ηρωίδας.

Το έργο του παγκοσμίως βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Φίλιπ Ρίντλεϊ (Philip Ridley), που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Pleasance Courtyard στο Εδιμβούργο το 2013, φέρνει στο προσκήνιο την κακοποίηση και τη βία που δέχεται ένα κορίτσι από το περιβάλλον του. Η κακοποίηση αυτή οδηγεί την ηρωίδα σε οριακές καταστάσεις, όπου πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται, καθιστώντας θολό το τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο, τι είναι οικείο και τι ανοίκειο, τι είναι υποφερτό και τι ανυπόφορο. Ο συγγραφέας κινείται μεταξύ ρεαλισμού και ονείρου, αδυσώπητης αλήθειας και φαντασίας, με ύφος ταυτόχρονα ωμό, παιγνιώδες, σκληρό αλλά και παραμυθικό. Άλλωστε, όπως λέει και η Άντρεα: «Ποια είναι η λέξη; Καμουφλάζ! Πρέπει να καμουφλάρεις λίγο τα πράγματα, γιατί αλλιώς… ε, όλα θα ήταν ανυπόφορα».

Το έργο παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη σε μετάφραση του Γιάννη Βαρβαρέσου.

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Φίλιπ Ρίντλεϊ
Σκηνοθεσία/Μετάφραση: Γιάννης Βαρβαρέσος
Βοηθός Σκηνοθέτη/Δραματουργός: Ιωάννα Λιούτσια
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βασίλης Βαρβαρέσος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεωργία Τζο Τσελεπή
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Μαρίνα Κωνσταντινίδου
Φωτογραφίες παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή
Φωτογραφίες promo: Γιάννης Βαρβαρέσος
Μίξη/Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Παπαδόπουλος (Journeyman)
Μητέρα Άντρεα (Τραγούδι): Μαριάννα Παπαθανασίου

Ερμηνεύει η Παναγιώτα Μπιμπλή

Ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 16.

Ευχαριστούμε για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν, τους/τις: Ντοντό Σαντοριναίου, Μυρτώ Καμβύση, Εύα Κουρελιά, Κώστα Χατζηκαλλινικίδη, Λάμπρο Παπαγεωργίου, Σαμψών Φύτρο, Μιχάλη Ράντο, Γιάννη Μαστρογιάννη, Τάσο Τσίγκα (Sound Design μονολόγου) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας.