Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους των χωριών της περιφερειακής ενότητας του Δήμου Μετεώρων, να επιλέξουν έως τρείς τίτλους βιβλίων κι αυτά να παραδοθούν μέσω της υπηρεσίας στην εξώπορτα του σπιτιού τους, με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Όσοι κάτοικοι δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη της Βιβλιοθήκης, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας και δίνοντας μας τα απαραίτητα δεδομένα ταυτοποίησης τους, θα εκδίδεται κάρτα μέλους, η οποία θα αποστέλλεται μαζί με τα βιβλία συνοδευόμενη από αίτηση εγγραφής. Η παραλαβή των βιβλίων θα γίνεται από τη Βιβλιοθήκη και θα μεταφέρονται στα χωριά με όχημα και οδηγό του Δήμου Μετεώρων.

Εν συνεχεία θα παραλαμβάνονται από τους Προέδρους Πολιτιστικών Συλλόγων, των εκάστοτε Τοπικών Κοινοτήτων, και θα διανέμονται σε κάθε αναγνώστη. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για κατοίκους της πόλης της Καλαμπάκας που αδυνατούν να βγουν από το σπίτι τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν και να επιλέξουν τα βιβλία που επιθυμούν μέσω του καταλόγου της Βιβλιοθήκης (opac.kalambakalibrary.org) και να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά για την κράτηση του βιβλίου που έχουν επιλέξει και το χρόνο παραλαβής.