Το Σάββατο 18 Ιουνίου, η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 διοργανώνει την Danceteria, μετατρέποντας τον προαύλιο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείο σε dance floor. Αυτή η ειδική γιορτή που μοιάζει με πάρτι θα ξεκινήσει αμέσως μετά την παρουσίαση της δράσης Μυστήριο 57_ Ακροβατώντας στην Ελευσίνα & Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας. Μία πρωτότυπη παράσταση ακροβατικών, σύγχρονου χορού και μουσικής από Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες.

Ο προαύλιος χώρος του Παλαιού Ελαιουργείο υποδέχεται τους ταλαντούχους DJs, τους Black Athena, Dimitri Papaioannou (Synch Festival, Movement radio) και Ilias Pitsios (aka Dynamons – Echovolt Records & Into The Light Records), καθώς και τον μουσικό και MC, Τζεφ Γκονζάλες ή αλλιώς BNC (Sky Vektor Music). O ήχος τους θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα μουσικό – ρυθμικό σαφάρι που εναλλάσσεται από τον σύγχρονο urban ήχο μέχρι τα πιο ιδιαίτερα μονοπάτια της disco, house και γενικότερα dance κουλτούρας των τελευταίων 30 ετών.

Τη βραδιά ανοίγουν οι Black Athena, οι σημαιοφόροι του μαύρου διαγαλαξιακού ήχου μέσα στον χρόνο.

Τη συνέχεια αναλαμβάνει ο μουσικός παραγωγός και MC, Τζεφ Γκονζάλες ή αλλιώς BNC (Bruises N Cuts). O Jeff είναι ενεργός στη σκηνή περισσότερα από 15 χρόνια και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Blend Mishkin, Palov, Sugahspank Happy Dog Project, Cast– a–Blast Sound System, Champagne & Reefer, Capitan Futuro, K73 (DE), RSN, Imam Baildi, Supersan, Max Rubadub (SW) και Cayetano μεταξύ άλλων.

Ο ήχος του είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό μουσικό μείγμα από hip hop, jazz, funk και electronica, ενώ έχει κυκλοφορήσει τρεις προσωπικούς δίσκους. Φέτος εγκαινίασε τη συνεργασία του με την Sky Vector Music κυκλοφορώντας το EP ‘Brown Sugar’ τον Μάιο, ενώ το φθινόπωρο κυκλοφορεί τον τέταρτο δίσκο του “The Bonnie & Clyde Syndrome”, σε μια συμπαραγωγή της Πολωνικής Mind The Wax και της SVM.

Για το τέλος της βραδιάς, ο Dimitri Papaioannou, συνιδρυτής του θρυλικού Synch Festival, ραδιοφωνικός παραγωγός, και DJ μεταξύ άλλων, θα μοιραστεί την κονσόλα με τον Ilias Pitsios (aka Dynamons – ιδρυτικό μέλος των ελληνικών ετικετών Echovolt Records και Into The Light Records, με έμφαση την ανεξερεύνητη ελληνική ηλεκτρονική μουσική). Τα set τους έχουν τις βάσεις τους στην κλασική και πειραματική χορευτική μουσική μέχρι τους Afro ήχους.

Στη μοναδικότητα της Ελευσίνας In Groove we trust.

Danceteria – Πρόγραμμα

Opening DJ set: Black Athena

BNC Live (Sky Vector Music)

Closing DJ set: Dimitri Papaioannou (Method To The Madness)
b2b Ilias Pitsios (Echovolt, In To The Light Records)

Photo credit: Petros Chytiris / Πέτρος Χυτήρης

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο 57 – Ακροβατώντας στην Ελευσίνα: Σύνθετη δράση τέχνης στην Ελευσίνα 2023