Mετά τις καλοκαιρινές διακοπές μας περιμένει με ανυπομονησία ένας dance μαραθώνιος! H ελληνική dance σκηνή έχει την τιμητική της στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος στις 5 Σεπτεμβρίου.

Τίτλος του event: ένTechnο : Ένας dance μαραθώνιος! Καθώς, τα τελευταία χρόνια, η νέα γενιά underground dance παραγωγών της χώρας μας έχει καταφέρει να κάνει πραγματικότητα κάτι, που ακόμη φαντάζει σαν δύσκολος άθλος σε πολλούς καλλιτέχνες της mainstream σκηνής.

Να κάνει δηλαδή αισθητή την παρουσία της στη διεθνή αρένα, τόσο δισκογραφικά μέσω κυκλοφοριών σε γνωστές ετικέτες του εξωτερικού, όσο και από άποψη ζωντανής παρουσίας, με περιοδείες και τακτικά bookings σε γνωστά κλαμπ και φεστιβάλ του εξωτερικού.

Πολλοί μάλιστα από τους καλλιτέχνες αυτούς, έχουν περισσότερα bookings εκτός, παρά εντός των συνόρων της χώρας μας! Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει μια παλλόμενη dance σκηνή η οποία γνωρίζει τις δόξες της περισσότερο στο εξωτερικό πάρα στην χώρα μας, που πλέον δυστυχώς δεν διαθέτει αρκετούς χώρους κατάλληλους για να αναδειχθεί η δουλειά και η αισθητική τους. Χώρους συνεπείς σε μια εναλλακτική φιλοσοφία, τεχνικά άρτιους και οικείους για όσους δεν θέλουν να ξεχάσουν αλλά και για όσους θέλουν να βιώσουν τη «rave» διάσταση ενός party. 

Είναι προφανές λοιπόν, ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή για την εγχώρια dance σκηνή, να δεχθεί το φιλί της ζωής και να προβληθεί όπως πραγματικά της αξίζει, ως μια ενότητα και όχι κατακερματισμένη. Αυτό είναι το βασικό κίνητρο που βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία των Παναγιώτη Πιλαφά, ενός νέου μουσικού ταλέντου της Νέας Υόρκης, γνωστού από τα after parties της και του Νεκτάριου Ιωαννίδη, ιδρυτή της ομάδας Resolute, που μετά από μια σειρά πετυχημένων event στη Νέα Υόρκη, αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα 24ωρό dance event και στην γενέτειρα του, υπό τον τίτλο “ένTechno”, στις 5 Σεπτεμβρίου και στον χώρο του I.M.E. Το πρόγραμμα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τους Argy, GummiHz, , K.atou, Cj Jeff, Leon Segka, Mr.Statik, Lemos, Kreon, Tolis Q, ενώ headliner του party event θα είναι η μούσα της διεθνούς techno, η Ellen Allien και το δίδυμο των Wighnomy Brothers.   

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του χώρου για τις ανάγκες του event θα αναλάβει ο Ioannis Sochorakis (www.ioannissochorakis.com), ένας ‘Ελληνας καλλιτέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενώ το ένTechno σκοπεύει  ακόμη να παρουσιάσει κάποια μουσικά ντοκιμαντέρ που συνδέονται με την κουλτούρα της ηλεκτρονικής μουσικής. Πρόκειται για ταινίες που κατοχυρώνουν την ηλεκτρονική μουσική ως ένα ιδίωμα που εκφράζει την εποχή του και του οποίου η υπόσταση ξεπερνά την έννοια του «trend».

Η πρώτη επιβεβαιωμένη προβολή είναι αυτή του  «Speaking In Code» (www.speakingincode.com) της Αμερικανίδας Amy Grill, για το οποίο παραθέτουμε σε μια πρώτη φάση, ένα αντιπροσωπευτικό σχόλιο που ακολούθησε την πρεμιέρα του στο Independent Film Festival της Βοστόνης, στις 23 Απριλίου. Φυσικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ προγραμματίζεται και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις.