Οι Florence + the Machine ανακοινώνουν το 5ο studio album τους “Dance Fever” που θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαίου. Η ανακοίνωση συνοδεύεται από το single “My Love” που αναμένεται να γίνει μεγάλη επιτυχία.

Το single έχει και το δικό του music video σε σκηνοθεσία Autumn de Wilde.

Το “Dance Fever” ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το album συνοψίζει όλα αυτά που φαίνεται να «έχασε» η Florence εν μέσω lockdown, από την καθημερινότητα τας, δηλαδή τα clubs, το χορό στα φεστιβάλ, τη συντροφικότητα κ.ά. Το “Dance Fever” είναι το άλμπουμ που επαναφέρει λοιπόν, όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα που λατρεύει η Florence!

Λίγο πριν την πανδημία η Florence είχε μόλις ξεκινήσει να γοητεύεται από τη λεγόμενη “choreomania”, δηλαδή από τον έντονο και εξαντλητικό χορό των ανθρώπων ανά ομάδες, το οποίο θεωρούσε ως μια κατάσταση Αναγέννησης!

Η έννοια του χορού και της χορομανίας παρέμειναν στο επίκεντρο της προσοχής της Florence καθώς η ίδια παράλληλα αποκτούσε τις δικές της εμπειρίες χορού! Έτσι η Florence στρέφεται με πειθαρχία και νηφαλιότητα σε μια πιο χορογραφική κατεύθυνση στην μουσική της, με αρκετά φολκλορικά στοιχεία!

Οι πολύ δημοφιλείς και στην Ελλάδα Florence + the Machine, κυκλοφορούν το νέο τους τραγούδι “King”.

Το “King” είναι ένας διαλογισμός για τη γυναικεία ζωή, την οικογένεια & τη θηλυκότητα. Είναι ένα προσωπικό μανιφέστο για την υπέρβαση των ρόλων που καθορίζονται από το φύλο.

“I am no mother, I am no bride – I am king”.

Το να είσαι γυναίκα καλλιτέχνης συγκρούεται δυστυχώς με το πώς να ευδοκιμήσεις και να συνεχίσεις στο ίδιο μονοπάτι που ακολουθούν οι άνδρες καλλιτέχνες των οποίων η πορεία προς την επιτυχία δεν εμποδίζεται από τη βιολογία. Στα μέσα της δεκαετίας του ’30, αυτές είναι οι αντιφάσεις με τις οποίες παλεύει η Florence μέσα από το νέο της κομμάτι.