Ο κόσμος του Φασμπίντερ αναζητά απεγνωσμένα το φως αλλά έρχεται αντιμέτωπος με το σκοτάδι σαν μια αναπόφευκτη συνθήκη που καθορίζει τα βήματά του.

Το έργο Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες είναι ένα κείμενο που έγραψε ο Φασμπίντερ όταν ήταν πολύ νέος, γύρω στα είκοσι. Αυτό δεν τον εμπόδισε να δείξει ολοφάνερα ποιά είναι τα θέματα που τον απασχολούν και θα τον απασχολούσαν μετέπειτα, στο τεράστιο έργο που άφησε πίσω του.

Το έργο πραγματεύεται την συναισθηματική εκμετάλλευση μεταξύ των ανθρώπων και το αδιέξοδο στο οποίο όλοι οδηγούνται το οποίο μοιάζει να μην έχει τελειωμό, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρει ο κάθε ήρωας για τη ζωή του. Στη διάρκεια των τεσσάρων μηνών δουλέψαμε πάνω στο έργο με την καθοδήγηση και την ξεκάθαρη και διαυγή ματιά του Μιχάλη Πανάδη, με κύριο στόχο να ανακαλύψουμε τους ανθρώπους αυτούς, να βρούμε ποιοί είναι οι στόχοι τους, το κύριο θέλω τους, τα εμπόδια τους σε σχέση με το στόχο τους και τα ‘’όπλα’’ που ο καθένας χρησιμοποιεί προκειμένου να πετύχει ή να πλησιάσει το στόχο αυτό.

Η παράσταση είναι ένα κράμα ρεαλισμού και φόρμας, κάτι το οποίο, κατά τη γνώμη μου, βοήθησε πάρα πολύ στο να αναδυθεί πολύ καθαρά η τραγική και η κωμική μαζί πλευρά των χαρακτήρων αυτών γιατί όσο πιο τραγικές είναι οι φιγούρες αυτές τόσο πιο κωμικές φαντάζουν στο μάτι του θεατή, όπως συμβαίνει άλλωστε και στη ζωή, αν το παρατηρήσουμε σωστά.

Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, ήταν αρκετά επίπονη, ούτως η άλλως δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, εφόσον ο ίδιος ο κόσμος του Φασμπίντερ δεν είναι εύκολος, αφού είναι ακραίος. Ο πολύ ιδιαίτερος και φιλόξενος χώρος του Baumstrasse που όλο αυτό το διάστημα κινηθήκαμε και αναπνέαμε, η αγάπη, η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση όλων των συντελεστών δημιούργησαν ένα πολύ ιδιαίτερο και εύθραυστο πίνακα από τον οποίο κανένα σημείο του δεν περισσεύει και κανένα σημείο του δε μπορείς εύκολα να μετακινήσεις.

Η παράσταση Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Baumstrasse. Περισσότερες πληροφορίες.