Από τις εκδόσεις  Έναστρον κυκλοφορεί το βιβλίο, Δάκρυα σε Μεταξωτό Μαντήλι της Σέβης Τηλιακού.

Η Φωτιά και το Μελτεμάκι. Η Στέλλα και η Ροδούλα. Δυο αδελφές.

«Αδελφές ψυχές» ακόμα και μέσα στη διαφορετικότητά τους.

Η απώλεια των γονιών, στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους, τις φέρνει  αντιμέτωπες με μια καινούρια, οδυνηρά απαιτητική  πραγματικότητα. Ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πάλη για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια, τον έρωτα, το όνειρο! Στόχοι ζωής που ακυρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, ευθύνες που βαραίνουν σε τρυφερούς κοριτσίστικους ώμους χωρίς να μετρούν αντοχές.

«Η ζωή, μέσα απ’ τα χτυπήματά της, σε κάνει συχνά να επωμίζεσαι από νωρίς ευθύνες που στην ουσία δε σου ανήκουν. Αλλά μιλάμε για τη ζωή…  την απρόβλεπτη. Την όμορφη όσο και αδυσώπητη.»

Ο έρωτας ψάχνει απεγνωσμένα μια χαραμάδα για να ρίξει το  φως του  στις ζωές των δυο κοριτσιών, όμως όταν τα νιάτα παλεύουν με την αγριάδα της ζωής, ο έρωτας γίνεται συχνά ένα γλυκό χάδι ανακούφισης και παρηγοριάς, αλλά μόνο αυτό! Την ώρα που η Ροδούλα θα κάνει τα πρώτα σταθερά βήματά της σε μια ομαλή και τακτοποιημένη ζωή, ο πρώτος μεγάλος έρωτας της Στέλλας θα έρθει από μακριά και θα σπείρει θύελλες και καταιγίδες. Θα βγάλει φαντάσματα στο φως. Ένας έρωτας που θα τη βασανίσει, θα την πληγώσει, θα τη σημαδέψει ανεπανόρθωτα, θ’ ανατρέψει τα πάντα στη ζωή και την ψυχή της.

Η απόδραση και η καινούρια ζωή στη Σίφνο, προάγγελος της κάθαρσης, θα την οδηγήσει στη λύτρωση, από τη στιγμή που, αφήνοντας πίσω τα πάθη και τις πληγές ενός τραυματικού παρελθόντος, θα σταθεί ξανά στα πόδια  της και θα φωνάξει αποφασιστικά στον ίδιο της τον εαυτό:

«Είμαι η Στέλλα Μακρή και δε θ’ αφήσω τίποτα να με λυγίσει. Τίποτα

και κανέναν»!

Σ.Τ.

Η Σέβη Τηλιακού γεννήθηκε στην Αθήνα. Έζησε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στη Ρόδο, όπου αποφοίτησε από το Καζούλλειο Γυμνάσιο Θηλέων και στη συνέχεια από την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ). Σπούδασε μουσική, βιολί και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη. Από το 1958 ζει στην Αθήνα. Εργάστηκε για πέντε χρόνια ως Ιπταμένη Συνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία και από το 1967 ασχολείται επαγγελματικά με τον στίχο. Διαθέτει πλούσια δισκογραφία σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες κι ερμηνευτές. Στο χώρο της λογοτεχνίας δραστηριοποιείται από το 2007. Το βιβλίο «Δάκρυα σε μεταξωτό μαντήλι» από τις Εκδόσεις  Έναστρον είναι το πέμπτο μυθιστόρημά της, μετά τα επιτυχημένα «Όταν η μικρή μου αδερφή-Μια αληθινή ιστορία (2007, εκδ. Καλλιέπεια), «Η Βέρα στο βυθό» (2008, εκδ. Καλλιέπεια), «Αν είχες φύγει πιο νωρίς» (2010, εκδ. Μελίχρυσος) και «Τα όνειρα τα πλέκεις με το βελονάκι» (2012, εκδ. Έναστρον).