Όταν το ελληνικό hip hop πειραματίζεται, εκφράζεται και επηρεάζεται από την παγκόσμια μουσική σκηνή και παράλληλα καταφέρνει να μην μιμείται, τότε μιλάμε για σχήματα όπως οι Dagobah System. Με νέο άλμπουμ προσεχώς…

Οι Dagobah System μετρούν ένα χρόνο παρουσίας, πειραματισμού με την hip hop μουσική και δημιουργίας στίχων που μπορούν να εκφράζουν τις κοινωνικοπολιτικές απόψεις τους.

Η δουλειά τους θυμίζει το παλιό καλό ελληνικό hip hop που άκμαζε ιδιαίτερα στη δεκαετία του \’90, έχοντας όμως χαρακτηριστικές διαφορές, που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Με λίγα λόγια έχουν τη δική τους ταυτότητα γι\’ αυτό που κάνουν.

Το νέο τους άλμπουμ έχει τίτλο «Απευθείας απ\’ το γραμμόφωνο» και το ομώνυμο κομμάτι σε βάζει απευθείας στο κλίμα για το τι είναι οι Dagobah System.

Με μουσική που θυμίζει κάτι από δεκαετία \’50-\’60, με ελληνικά στοιχεία, αλλά και πιο ευρωπαϊκά, πειραγμένη με τα κατάλληλα scratches, στην οποία πέφτουν πάνω ρίμες πιο σκληρές και με θέμα την αντίληψη των πραγμάτων, το άλμπουμ ενδείκνυται για πολλά είδη «αυτιών»…

Το γκρουπ αποτελείται από τον RSN, τον DRS και τον ZARQUON, οι οποίοι μάλιστα είχαν και μία ιδιαίτερη συνεργασία με τον DreamTek από το Chicago, καταφέρνοντας να φέρουν το αμερικάνικο και το ελληνικό hip hop ακόμη πιο κοντά.

Το cd των Dagobah System, Απευθείας απ\’ το γραμμόφωνο, μπορείτε να κατεβάσετε από το: http://www.blackplanet.gr/downloads/full/Dagobah%20System__Apeytheias_apo_to_grammofono.rar.

Mόλις τελειώσετε με τον δίσκο αφήστε τα σχόλια σας στο: www.myspace.com/dagobahsystemmusic!

Και δείτε τους και live την Πέμπτη 19 Ιουνίου στη σκηνή που θα στηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της φετινής Γιορτής της Μουσικής.