Από τις 7 έως και τις 11 Απριλίου θα διεξαχθεί το Δ\’ Διεθνές Συμπόσιο για τον Θουκυδίδη, με θέμα Τεχνικές του Θουκυδίδη: μεταξύ ιστορικής έρευνας και λογοτεχνικής αναπαράστασης. Η επίσημη Τελετή Έναρξης του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2010, στην αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Βουλής, στις 20:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οργανωτική επιτροπή του Δ\’ Διεθνούς Συμποσίου αποφάσισε την καθιέρωση του Διεθνούς Βραβείου Θουκυδίδη για φορείς ή προσωπικότητες που προβάλλουν τον Ελληνικό Πολιτισμό Διεθνώς.

Έτσι, κατά την επίσημη Τελετή Έναρξης του Δ\’ Διεθνούς Συμποσίου στην Παλαιά Βουλή θα γίνει και η  Α\’ Απονομή του Διεθνούς Βραβείου για τον Θουκυδίδη σε Ιδρύματα και Προσωπικότητες που εκπληρούν αυτόν το σκοπό.

Η 8η Απριλίου 2010, πρώτη ημέρα εργασιών του Συμποσίου, θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, από τις 9:30 – 20:45.

Την έναρξη της πρώτης ημέρας των εργασιών του Συμποσίου θα τιμήσει με χαιρετισμό του ο αξιότιμος Πρόεδρος του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, Καθηγητής  κ. Δημήτρης Παντερμαλής.

Την 9η Απριλίου 2010, από τις 9:30 – 19:00, και την 10η Απριλίου 2010, από τις 9:30 – 15:00, οι εργασίες του Συμποσίου, θα διεξαχθούν σε αίθουσες του Ζαππείου Μεγάρου.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του συμποσίου:

10 Απριλίου 2010 – Χορευτικό Δρώμενο, Τμήμα Κλασικού και Μοντέρνου Χορού Θουκυδίδειου   Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αλίμου (κα Πόπη Αλεπώρου).

8, 9, 10 Απριλίου 2010: Παρουσίαση Φωτογραφικού υλικού με θέμα το Δήμο Αλίμου. Κατά την διάρκεια των τριών ημερών του Συμποσίου, το Φωτογραφικό Τμήμα του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού Οργανισμού, θα παρουσιάσει προβολή φωτογραφιών του Δήμου Αλίμου, στο χώρο Εργασιών του Συμποσίου.

Κατά την διάρκεια των τριών ημερών του Συμποσίου, το Φωτογραφικό Τμήμα του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού Οργανισμού, θα παρουσιάσει προβολή φωτογραφιών του Δήμου Αλίμου, στο χώρο Εργασιών του Συμποσίου.