Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου θα προβληθεί η παράσταση «Cyrano de Bergerac» του Edmond Rostand, σε σκηνοθεσία του Denis Podalydès, σκηνικά του Éric Ruf και κοστούμια του Christian Lacroix.

 

Ο Cyrano έχει μια μεγάλη μύτη, αλλά διαθέτει το χάρισμα του λόγου, με το οποίο βοηθάει τον όμορφο Christian να κατακτήσει τη καρδιά της Roxane. Όντας και ο ίδιος ερωτευμένος με τη νεαρή κοπέλα, επιλέγει να μην της αποκαλύψει ότι η κάθε λέξη που ο Christian της λέει, πηγάζει από την δική του καρδιά…

Ο Edmond Rostand γράφει το έργο Cyrano de Bergerac, μια ηρωική κωμωδία σε πέντε πράξεις και σε στίχους, μετά από πρόσκληση ενός εταίρου της Comédie-Française. Από την πρώτη παράσταση το 1897, αυτή η κωμωδία θα γνωρίσει εξαιρετική επιτυχία, και θα γίνει ένα από τα πιο γνωστά έργα του γαλλικού θεάτρου.

Η σκηνοθεσία του Denis Podalydès, αναδεικνύοντας τον ονειρικό χαρακτήρα της ιστορίας, οξύνει τη μαγευτική διάσταση του έργου, προσφέροντας στον θεατή γοητευτικές εικόνες που θυμίζουν τη λάμψη παλαιών παραστάσεων με σκηνικούς μηχανισμούς.

«Θέλαμε η παράσταση να αναδυθεί από τα σωθικά του θεάτρου μας, τα υπόγεια, τις σοφίτες, τις γκαρνταρόμπες: να συμμετέχει ολόκληρος ο μηχανισμός.» –Denis Podalydès

 

Με τον θίασο και τους ηθοποιούς της Ακαδημίας της Comédie-Française.

Η COMÉDIE-FRANÇAISE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αυτή η νέα σεζόν επιτρέπει σε όλους να έχουν πρόσβαση στα έργα αυτής της ιστορικής παριζιάνικης σκηνής σε όλη τη Γαλλία και το εξωτερικό χάρη στην Pathé Live και τη υποστήριξη του Institut français (Παρίσι). Η επόμενη προβολή θα γίνει στις 9 Μαρτίου με το έργο του Μολιέρου «Οι κατεργαριές του Σκαπίνου».