Το metamatic:taf ανακοινώνει ένα νέο πρόγραμμα δράσεων με τίτλο CTRL+T, το οποίο εγκαινιάζεται με το open studio της Elien Ronse. Το project της Elien Ronse θα είναι ανοιχτό στο κοινό από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 10 Ιανουαρίου 2016 και σας προσκαλούμε να δείτε την ολοκληρωμένη του μορφή την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 στις 20.30.
Το πρόγραμμα CTRL+T αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του metamatic:taf επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+T με απόλυτη ελευθερία όσον αφορά τη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα.
Ο τίτλος του προγράμματος έχει ένα πολυεπίπεδο νόημα, καθώς παραπέμπει σημειολογικά τόσο στον φυσικό χώρο όπου υλοποιείται, όσο και στο κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται: το ελληνικό γράμμα «Τ» (ταυ) εμπεριέχεται (γραμμένο και ανεπτυγμένο στα λατινικά) στο όνομα του οργανισμού metamatic:taf. Το CTRL+T δηλώνει μια θέση, μια δράση που αντλεί έμπνευση από την εντολή μετατροπής που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα Acrobat Adobe, ενώ παράλληλα με την ίδια εντολή μπορεί να ανοίξει κανείς μια νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης.
Το CTRL+T συνιστά μια πλατφόρμα εργασίας για καλλιτέχνες και ερευνητές σε μια περίοδο κοινωνικών αναταραχών και σημαντικών πολιτιστικών αλλαγών, που πυροδοτούν διαρκώς νέες αναζητήσεις στο πεδίο της ελληνικής πολιτιστικής παραγωγής. Η Elien Ronse, Βελγίδα εικαστικός που ζει στη Γάνδη, είναι η πρώτη καλλιτέχνης που κλήθηκε να ανταποκριθεί στην εν λόγω έννοια του μετασχηματισμού/ χρήσης του χώρου.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Η Elien Ronse, Βελγίδα εικαστικός που ζει στη Γάνδη, είναι η πρώτη καλλιτέχνης που κλήθηκε να ανταποκριθεί στο concept του CTRL+T. Η Elien έχει εργαστεί εκτενώς με την έννοια της ταξινόμησης, τη συλλογή και την παρατήρηση, και ειδικότερα αναφορικά με τα οικιακά αντικείμενα και τον περιβάλλοντα χώρο, διερευνώντας τη σχέση μεταξύ ανθρώπινης συμπεριφοράς και οργάνωσης του χώρου. Η γκαλερί του metamatic:taf γίνεται ένας νέος τόπος για τον συνεχώς εξελισσόμενο πειραματισμό της, ένα πραγματικό περιβάλλον κατοίκησης, όπου το κοινό μπορεί να τη συναντήσει, καθώς η ίδια κατασκευάζει το έργο της επί τόπου.