Στις 15 Μαΐου 2015, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται για πρώτη φορά τους Plastic Flowers, το Dream Pop ντουέτο που σχηματίστηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη και πλέον δημιουργεί με έδρα το Λονδίνο. Με μουσική που κινείται στο ευρύτερο φάσμα της Pop και επιρροές από αγγλικά συγκροτήματα της Shoegaze και 80ς Rock σκηνής, οι Plastic Flowers αριθμούν μέχρι στιγμής πέντε κυκλοφορίες με αποκλειστικά αγγλικό στίχο, ενώ έχουν περιοδεύσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ όπως το SXSW του Τέξας.

 

«Το Crossover είναι ένας τρόπος να συνδέσεις κόσμους που μέχρι πρότινος φάνταζαν παράταιροι, είναι όλοι αυτοί οι διαφορετικοί τρόποι να μιλήσεις για τη μουσική που είναι μία και είναι για όλους».

Μετά την πρώτη sold out συναυλία, το Crossover, ο νέος θεματικός κύκλος συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που δίνει βήμα στην «άλλη» μουσική, συνεχίζεται δυναμικά φιλοξενώντας ένα ακόμη αγαπημένο συγκρότημα της πόλης στο μπαρ του Μ2, στον πρώτο όροφο του εντυπωσιακού φουαγιέ.

Με νέο μόνιμο τρίτο μέλος και με πιο έντονο ηλεκτρονικό ύφος, οι Plastic Flowers επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν υλικό από το ντεμπούτο LP τους με τίτλο «Evergreen», αλλά και από το επερχόμενο EP τους με τίτλο «Summer of ΄92», χαρίζοντάς μας μία ακόμη δυνατή Crossover μουσική εμπειρία. 

Επιμέλεια Crossover: Μαρίνα- Αιμιλία Κοντού