Το Βρυσάκι παρουσιάζει για δύο μόνο παραστάσεις, στις 6 και 7 Μαρτίου 2014 την παράσταση «Cross over», από την ομάδα Καλειδοσκόπιο.

Περίεργο αλλά τώρα μύρισες θάνατο, είναι λες και σου έκλεισα τα μάτια με τα δυο μου χέρια, κοιμήθηκα για μια στιγμή δίπλα σου ρούφηξα όλη την μυρωδιά σου και εκείνη από όνειρο έγινε εφιάλτης και από εφιάλτης τίποτα, θάνατος.

Η ζωντανή σου εικόνα έγινε φάντασμα και κάπου εκεί η μουσική που ακούγεται
δεν είναι πια για να χορέψουμε αλλά για να μας συνοδέψει στο τέλος μας σκεπασμένους από αναμνήσεις και από την απαξίωση ενός φεγγαριού κολλημένου σε έναν ουρανό πίσω στον χρόνο, έστω, λοιπόν η κηδεία του έρωτα για να αναπαυθούν οι ψυχές των ζωντανών. Καλή σου νύχτα αγάπη μου…

Μια παράσταση που πραγματεύεται την έννοια του έρωτα και του θανάτου. Ερευνούμε τις παραπάνω έννοιες μέσα από τις κινήσεις του φυσικού κόσμου και της ζωής, μέσα από πίνακες και γραμμές κτιρίων, μέσα από την φιλοσοφία, την ψυχολογία και την ποίηση. Το σώμα μας αντιδρά στους ήχους, στα συναισθήματά του και κινείται στον χώρο δίχως σκηνικούς περιορισμούς. Μια παράσταση που συνδυάζει διάφορες σωματικές τεχνικές, λόγο, αντικείμενα με σκοπό το σώμα να αποκτήσει την ποιητική του συνείδηση να γίνει ένα με τα άλλα και να γυρίσει στον άξονα του…έτοιμο να τον χάσει ξανά στην θέα του έρωτα του.

Ομάδα Καλειδοσκόπιο

Είμαστε μια ομάδα που ασχολούμαστε με το θέατρο για ενήλικες και για παιδιά καθώς και με την μελέτη της κίνησης. Σε μια αχρονία, σε μια καθολικότητα όπου η γλώσσα πολλές φορές αδυνατεί να κοινωνήσει τα μύχια, το σώμα με την κατάλληλη άσκηση φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένες αλήθειες που χάνουν το απόλυτο τους.

Μέσα από άναρθρους ήχους και φυσικούς ρυθμούς το σώμα αναδεικνύει πορείες προσπερνώντας για μια στιγμή, έστω, την απόλυτη αλήθεια, τον θάνατο. Μελετάμε άρρητα σκίτσα και τα αποκωδικοποιούμε έτσι που ο λόγος δεν έχει προτεραιότητα, άφατες διαδικασίες μέσα από εικόνες, ήχους, σκίτσα, κίνηση.

Το «Καλειδοσκόπιο» εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, ασχολείται με παιδικές παραστάσεις, παραστάσεις ενηλίκων, perfomances. Το cross over έχει παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα της πόλης καθώς και σε χώρους gallery συνοδευόμενο από έκθεση της εικαστικού της παράστασης.

Σκηνοθετική επιμέλεια έργου, κείμενα: Κουτροπούλου Καλλιόπη
Εικαστική προσέγγιση παράστασης: Γιούλη Μπαφαλούκου
Χορογραφίες: Ιωάννα Μουλιάκου
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρία Μπαζιάνα
Μακιγιάζ: Πιέτρη Σοφία
Ηθοποιοί, χορευτές: Καρδακάρη Μαίρη, Κουσάνα Ζωή, Μαυραντζά Γεωργία, Μητράκα Εύη, Μουλιάκου Ιωάννα, Μπουραντά Χαρά, Ξενουδάκη Φανή, Παρασίδης Αναστάσης, Τσουφλίδου Δανάη
Video αρχής: Σταυρίδης Χρήστος
Μουσική επιμέλεια: Ευαγγελάτος Μάκης
Επιμέλεια Γραφικών: Κώστας Τρανακίδης