Η εκδήλωση Creative Industries Vol. 2: The pitching ολοκληρώνει τον 6o κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή, ο οποίος είναι αφιερωμένος στις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Παράλληλα, την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου, από τις 17.00 έως τις 20.00, στον 1ο όροφο του INNOVATHENS, θα λειτουργεί έκθεση στην οποία θα παρουσιάζονται αναλυτικά οι ιδέες των ομάδων.

Οι ομάδες, έχοντας ολοκληρώσει ένα τρίμηνο γεμάτο workshops, συναντήσεις και εντατικό mentoring, σε συνεργασία με έμπειρους συμβούλους του χώρου, κάνουν το επόμενο βήμα. Καλούνται μέσα σε 5 λεπτά να συστήσουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματίες και επενδυτές, να παρουσιάσουν το business plan και τις προοπτικές της εταιρείας τους, το στοιχείο εκείνο που τους κάνει να ξεχωρίζουν, να αναζητήσουν χρηματοδότηση και να κάνουν την ιδέα τους πράξη διεκδικώντας μία θέση στο οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης, στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά.

Μερικές από τις ιδέες που ωρίμασαν και εξελίχθηκαν μέσα από τον Επιχειρηματικό Επιταχυντή του INNOVATHENS αφορούν σε υπηρεσίες, πλατφόρμες και ψηφιακές εφαρμογές για την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, τις τέχνες, την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και της αρχιτεκτονικής, creative agencies και καινοτόμα δημιουργικά γραφεία, ηλεκτρονικό… ξεφύλλισμα βιβλίων, escape rooms αλλά και «έξυπνα» εκπαιδευτικά ρομπότ!

Οι 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του 5λεπτου pitching σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και επενδυτές είναι οι: A Food Chronicle, ArchiTeam, astroθέασις, Boarding room, Happyland Entertainment, Heretik Asterisk, The MindTrap Intelligent Entertainment, Art Lighting Studio MAGESTIC, MEDinART, NEOPERATIVA, Next Book Thing, roleplay, ScanArt, the place to be, Tutobo smart toys, Εργαστήριο Σχεδιασμού και Κατασκευών Χάψα-Κερκίδου Ο.Ε.

Creative Industries Vol. 2: The exhibition

Ποιες ομάδες και τι θα δούμε στην έκθεση;

Happyland Entertainment

Το ανεξάρτητο στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών Happyland Entertainment μας παρουσιάζει το GO HEROES: Prometheus, ένα turn based, puzzle adventure, voxel art, casual παιχνίδι, βασισμένο στην ιδέα ότι οι μύθοι μαρτυρούν τη μοναδικότητα κάθε κουλτούρας αλλά και την ένωση των λαών. Η περιπέτεια ξεκινάει με πρώτο ήρωα τον Προμηθέα της ελληνικής μυθολογίας και τον αρχέγονο μύθο της κλοπής της φωτιάς. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τον Προμηθέα και να εκφράσουν την άποψή τους για το game.

Art Lighting Studio MAGESTIC

Το Art Lighting Studio MAGESTIC, δηλαδή η Νίκη Κορμαρή και ο Αντώνγς Σαμουρκάσογλου, μας παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα χειροποίητα art φωτιστικά που κατασκευάζουν, έχοντας αναπτύξει άριστη τεχνογνωσία και ακολουθώντας όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, εμπνευσμένα από διαφορετικές αισθητικές και στυλ.

MEDinART

Μέσα από την προβολή δύο βίντεο, γνωρίζουμε το MEDinART, μία διεθνή διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα που συνδέει τις βιο-ιατρικές επιστήμες και τις τέχνες. Στο πρώτο, παρουσιάζονται 222 έργα από 74 καλλιτέχνες του ΜΕDinART, ενώ στο δεύτερο η διαδραστική έκθεση MEDinART – H Ιατρική συναντά την Τέχνη. Μέρος πρώτο: Οι Έλληνες Δημιουργοί, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε επιμέλεια της Δρ. Βάσιας Χατζή, δημιουργό της πλατφόρμας.

neoperativa

Η neoperativa είναι ένα creative new media agency που καλύπτει τις ανάγκες στρατηγικής της επικοινωνίας και του marketing, καθώς και την παραγωγή του περιεχομένου για κάθε project που αναλαμβάνει, με το συντονισμό και τη συνεργασία των κατάλληλων δημιουργών. Η ομάδα της neoperativa μας καλεί στην έκθεση και στον συναρπαστικό ψηφιακό της κόσμο για να μας παρουσιάσει τις υπηρεσίες που προσφέρει και επιλεγμένα projects που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά της.

Next Book Thing

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην ψηφιακή βιβλιοφιλική πλατφόρμα Next Book Thing, να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, το διαδραστικό ξεφύλλισμα βιβλίου, τα αποσπάσματα και τα «Παρασκήνια», αλλά και να μιλήσουν με τους ιδρυτές για την ιδέα και την υλοποίησή της.

ScanArt

Το δημιουργικό σχήμα της ScanArt, που αποτελείται από τη Βάλυ Μαΐδου και την Πηνελόπη Λαλιώτη, χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες της 3D σάρωσης και εκτύπωσης και μας παρουσιάζει μια νέα επιχειρηματική πρόταση για μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας. Στην έκθεση, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τρισδιάστατα πρότυπα που προτείνει η ScanArt  για πωλητήρια μουσείων αλλά και να ζήσουμε την εμπειρία του 3D printing ζωντανά!

The place to be

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα γνωρίσουν το The place to be, μια πλατφόρμα που έχει σκοπό να καταγράφει κτίρια και κενούς χώρους στην Αθήνα, με σκοπό αυτά να αναβαθμίζονται και να αξιοποιούνται για νέες, εναλλακτικές χρήσεις.

Tutobo

Γνωρίζουμε το Tutobo, ένα έξυπνο εκπαιδευτικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μάθηση με τη διασκέδαση. Στόχος του Tutobo είναι να συστήσει στα παιδιά στον υπέροχο κόσμο της ρομποτικής και να μετατρέψει τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε μία διαδραστική εμπειρία μάθησης.

Εργαστήριο Σχεδιασμού και Κατασκευών Χάψα-Κερκίδου Ο.Ε.

Η εταιρία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων αντικειμένων, κοσμημάτων και επίπλων, εφαρμόζοντας προηγμένες μεθοδολογίες σχεδιασμού με υπολογιστικά μέσα και επεξεργασίας υλικών με μηχανολογικά μέσα (εξοπλισμός CNC router, laser engraver/cutter, 3D printer).