Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται, ο 5ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή αφιερωμένο στις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Οι ομάδες, έχοντας ολοκληρώσει ένα τρίμηνο γεμάτο workshops, συναντήσεων και εντατικού mentoring, σε συνεργασία με έμπειρους συμβούλους του χώρου, κάνουν το επόμενο βήμα. Καλούνται μέσα σε 5 λεπτά να συστήσουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματίες και επενδυτές, να παρουσιάσουν το business plan και τις προοπτικές της εταιρείας τους, το στοιχείο εκείνο που τους κάνει να ξεχωρίζουν, να αναζητήσουν χρηματοδότηση και να κάνουν την ιδέα τους πράξη διεκδικώντας μια θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά αλλά και στο οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης.

Οι ιδέες που θα ακούσουμε στις 15 Μαρτίου αφορούν σε υπηρεσίες, πλατφόρμες και ψηφιακές εφαρμογές για την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, την εξοικείωση ειδικών ομάδων με τις τέχνες, το art consulting, audio και e-books, το… ηχητικό branding αλλά κι έναν πειραματικό χώρο τέχνης και εκθέσεων στο κέντρο της πόλης.

Οι 17 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του 5λεπτου pitching σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και επενδυτές είναι οι:

το εργαστήρι τ’ουρανού, ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, AkouEnaVivlio, Athens conceptual, To Know Arts Better!, ΕΚΔΟΣΕΙΣ POP UP ΒΙΒΛΙΩΝ ME ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ VR, MakerHub, πeripatos, Καπαρδέλης Γεώργιος-Τσέλιος Δημήτριος, ΜΝΕΙΑ, Gesture Computing, Booksecrets, δπ-κ εργον ι.κ.ε, BHIVE, Carpe Videm, Aesthèt και ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.


#CreativeIndustries

Το Creative Industries, ο 5ος Κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την υποστήριξη της Planet S.A.-Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επιχειρηματικότητας, του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδας (ΚΕΜΕΛ) και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.