Πώς μπορεί η Τέχνη να μας βοηθήσει σήμερα; Πώς μπορεί η Τέχνη να μας ανακουφίσει σήμερα πρακτικά σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες; Πώς μπορεί να μας βοηθήσει να διευρύνουμε τα ερεθίσματά μας και τους τρόπους έκφρασής μας, όταν είμαστε όλη μέρα σπίτι;

Με αυτό στο νου η ομάδα της Nitra Gallery προσκάλεσε καλλιτέχνες-συνεργάτες της από την Ελλάδα και το εξωτερικό να προτείνουν μια δική τους δραστηριότητα τέχνης για τους μικρούς μας φίλους που είναι σπίτι μαζί με τους γονείς τους! Και αυτοί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό!

Γιατί αν δεν ξέρουν οι καλλιτέχνες από τέχνη… ποιος ξέρει;

Προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ζωγραφική, κολάζ, περίεργες τεχνικές και χειροτεχνίες όλων των ειδών που μπορούν να κάνουν παρέα με τους γονείς τους. Και μάλιστα αφού το lockdown είναι διεθνές.. οι ιδέες έρχονται εκτός από την Ελλάδα, από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Τουρκία και την Αμερική!

Αυτή τη φορά είμαστε κυριολεκτικά όλοι σπίτι και όλοι μαζί παραμένουμε δημιουργικοί μέσα από δραστηριότητες που προτείνουν οι:

Παντελής Βιταλιώτης (Magneto) / Μαριλίτσα Βλαχάκη / Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος / Κατερίνα Ζαφειροπούλου / Βίκτωρ Κοέν (US/GR)/ Michel Lamoller (DE) / Έλλη Λαμπαδαρίδου/ Anabel Leiner (DE) / Μαρία Οικονομοπούλου (NL/GR) / Ardan Ozmenoglu (TK) / Γιάννης Παλατζίδης & Χρήστος Κρανιώτης / Γιώργος Παπακαρμέζης / Alexandra Roussopoulos (FR) / Ελένη Σβυριάδη / Αναστάσης Στρατάκης / Γιώργος Τσεριώνης

Επισκεφτείτε τη σελίδα της Nitra Gallery για περισσότερες πληροφορίες και για να κατεβάσετε το ebook!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@nitragallery.com

** Η Nitra Gallery θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν με τόσο ενθουσιασμό σε αυτήν την πρωτοβουλία. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο μόνος τρόπος μπροστά είναι στηρίζοντας τις κοινότητές μας και το κοινωνικό σύνολο ο καθένας με ό,τι μέσο διαθέτει. Το δικό μας μέσο είναι η τέχνη και αυτή ήταν η δική μας προσπάθεια ήταν να φέρουμε μαζί και όσους καλλιτέχνες αισθάνονται με τον ίδιο τρόπο. Η διάθεσή τους ήταν πραγματικά συγκινητική και τους ευχαριστούμε.