Πρόκειται για τη νέα δράση που εντάσσεται στο Φεστιβάλ FeCHA και παρουσιάζει ισπανόφωνες ταινίες μικρού μήκους από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Αναλυτικά, προβάλλονται οι ακόλουθες ταινίες:

Η Ταλαιπωρία (Adriana Yurcovich, Αργεντινή, 2016, 14’)

Τα Χριστούγεννα, στη μέση ενός ζεστού καλοκαιριού, διακόπτεται το ρεύμα σε μερικές γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Μια ηλικιωμένη κυρία έχει απομονωθεί, χωρίς φως, ασανσέρ και νερό

Ευτυχία (Samantha Pineda Sierra & Davy Giorgi, Μεξικό, 2016, 10’)

Σε έναν τόπο ξεχασμένο από τον χρόνο, η Ολίβια, μια ηλικιωμένη κυρία ετοιμάζει ένα όμορφο τελετουργικό το οποίο κρύβει την δική της συνταγή για την ευτυχία.

Ένα Παιδί για Ένα Παιδί (Juan Avella, Βενεζουέλα, 2016, 11’)

Η ταινία εστιάζει στον Ντάιβι, έναν οικογενειάρχη που κάνει ό,τι μπορεί για να συντηρήσει τον γιο του, τον Ουίλι, γι’ αυτό και «δουλεύει» ως απαγωγέας.

Οι Αεροναύτες (León Fernández, Μεξικό, 2016, 11’)

Μια φυλή επιβιώνει με ό,τι λίγο βρίσκει στην μέση της ερήμου. Ο Σόο-Χο, το πιο αδύναμο μέλος της φατρίας, προσπαθεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες για να φτάσει στον παράδεισο.

Γκρέτελ και Γκρέτελ (Beda Docampo Feijoo, Ισπανία, 2018, 10’)

Μια αστυνομικός ανακρίνει δύο οκτάχρονα δίδυμα στο τμήμα. Το έχουν σκάσει για να συναντήσουν την μητέρα τους, την ημέρα των γενεθλίων της. Τίποτα όμως δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Το Μονοπώλιο της Ηλιθιότητας (Hernán Velit, Περού, 2017, 19’)

Ο Μιγκέλ, πηγαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες για να δηλώσει το θάνατο του πατέρα του. Συνειδητοποιεί όμως ότι η διαδικασία είναι πιο κουραστική και περίπλοκη από όσο φανταζόταν.

Ένα Λεπτάκι (Javier Macipe, Ισπανία, 2016, 8’)

Η Μαρία περνάει τις μέρες της μαζεύοντας υπογραφές για την κατάργηση ενός νόμου που θεωρεί άδικο, αλλά κανείς δεν της αφιερώνει ένα λεπτό να την ακούσει.

Η Μέρα της Τέφρας (Daniel Romero, Εκουαδόρ, 2016, 18’)

Από τότε που το ηφαίστειο της Πιτσίντσα στο Εκουαδόρ κάλυψε την πόλη με τέφρα, ο Ρενάτο έρχεται αντιμέτωπος με οιωνούς που τον προειδοποιούν για την καταστροφή του κόσμου του.

Πρωινό με την Τίφανι (Andrés Molano Moncada, Κολομβία, 2015, 14’)

Ο Ραφαέλ κοιμάται ευχάριστα με μια γυναίκα μέχρι που του διακόπτει τον ύπνο ένα ξυπνητήρι. Προσπαθεί να βγει από το κρεβάτι, αλλά είναι παγιδευμένος μέσα στα χέρια της.

Καλοκαίρι ‘98 (Valentina Azúa, Χιλή, 2015, 15’)

Η Καμίλα είναι ένα 11χρονο κορίτσι γεμάτο περιέργεια και μυστικά. Όταν οι γονείς της θα την αφήσουν υπό την προστασία των μεγαλύτερων αδερφών της θα έρθει το τέλος της παιδικής της ηλικίας.

Η δράση  «cortoFeCHA» πραγματοποιείται με την υποστήριξη των: Πρεσβεία της Ισπανίας, Ινστιτούτο Θερβάντες, Πρεσβεία της Αργεντινής, Πρεσβεία του Μεξικού, Πρεσβεία της Βενεζουέλας, Πρεσβεία του Περού, Προξενείο της Κολομβίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Κολομβίας στην Ρώμη και Προξενείο του Εκουαδόρ.


Διαβάστε επίσης:

3ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA